Noi soluții de finanțare pentru agricultorii români: AGRO IFN SA, instrumentul de finanțare al ROCA Agri RDF, a primit avizul BNR

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Noi soluții de finanțare pentru agricultorii români: AGRO IFN SA, instrumentul de finanțare al ROCA Agri RDF, a primit avizul BNR

 

AGRO IFN SA, instrumentul de finanțare pentru sectorul agricol lansat de ROCA Agri RDF, holdingul de agricultură din cadrul ROCA Investments, a primit avizul Băncii Naționale a României (BNR). În primele două săptămâni de când a devenit operațional, AGRO IFN SA a oferit deja primele sale împrumuturi pentru susținerea afacerilor din sectorul agricol românesc.

„Agricultura este un domeniu esențial pentru economia României, de aceea, prin diversificarea surselor de finanțare a sectorului agricol, ne propunem să creăm impact pozitiv și să contribuim la prosperitatea comunităților agricole din România”, a declarat Alexandru Savin, CEO ROCA Agri RDF.

Alexandru Savin, CEO ROCA Agri RDF

Dorim să susținem dezvoltarea agriculturii românești și un pas important în acest sens este faptul că AGRO IFN SA a devenit operațional, prin primirea autorizării din partea BNR. Misiunea noastră este aliniată misiunii holdingului ROCA Agri RDF, de a sprijini dezvoltarea sustenabilă a sectorului agricol românesc, prin extinderea parteneriatelor de încredere existente. Astfel, oferim soluții de finanțare adaptate nevoilor afacerilor locale mici și mijlocii din domeniul agricol, respectiv credite pe termen scurt pentru finanțarea producției agricole, cu aprobare rapidă, precum și un grafic de rambursare flexibil, adaptat caracterului sezonier al activității fermierilor”, a declarat Aurora Petre, Director General AGRO IFN SA.

Aurora Petre, Director General AGRO IFN SA

Înființat ca parte din ROCA Agri RDF, AGRO IFN SA are avantajul de a beneficia încă de la începutul activității de rețeaua de distribuție existentă, care acoperă cea mai mare parte a țării, contribuind astfel la obiectivul holdingului de a oferi cliențior servicii complete și la îndemână.

Prezent pe piața românească din luna iulie 2022, holdingul ROCA Agri RDF a încheiat anul 2022 cu afaceri de peste 156 milioane de euro, dublându-și suprafața agricolă exploatată, până la 4.000 de hectare. Prin intermediul companiilor pe care le deține și care sunt în continuă expansiune, respectiv RDF, RDF Agricultură, Adidana, Dachim, Supliment, la care se adaugă și AGRO IFN, holdingul este unul dintre principalii jucători de pe piața producției și distribuției de inputuri, precum și a comerțului cu cereale.

Investitorii ROCA Agri RDF sunt ROCA Investments, compania cea mai dinamică de private equity din România, în calitate de acționar majoritar, și Florin Deznan, fondator RDF SA.

ROCA Investments investeșteîn calitate de acționar majoritar, în companiile antreprenoriale de dimensiune medie și urmărește transformarea acestora în performeri în sectoarele strategice în care activează.

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?