Participarea premierului Marcel Ciolacu la reuniunea Comitetului Interministerial de Coordonare a Planului Național de Redresare şi Reziliență

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Participarea premierului Marcel Ciolacu la reuniunea Comitetului Interministerial de Coordonare a Planului Național de Redresare şi Reziliență

 

Premierul Marcel Ciolacu: Vom transmite vineri, 15 decembrie, cererea de plată numărul 3 din Planul Național de Redresare și Reziliență

Premierul Marcel Ciolacu a coordonat, astăzi, reuniunea Comitetului Interministerial de Coordonare a Planului Naţional de Redresare şi Reziliență, structură de lucru ce reunește ministerele și instituțiile cu atribuții în îndeplinirea angajamentelor asumate de Guvern, în cadrul PNRR.
”Vom transmite vineri, 15 decembrie, cererea de plată numărul 3 din Planul Național de Redresare și Reziliență, ceea ce înseamnă o finanțare de peste 3,1 miliarde de euro pentru România, care include prefinanțarea de 13% deja încasată. Prin îndeplinirea țintelor și jaloanelor asumate, dar și prin consultări cu reprezentanții Comisiei Europene, reușim să transformăm PNRR într-un instrument de reforme și de investiții de care românii au nevoie”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.
Cererea de plată numărul 3 are o valoare totală de 2,7 miliarde de euro (din care a fost scăzută prefinanțarea deja încasată) sub formă de granturi 1,9 miliarde de euro și 811 milioane de euro sub formă de împrumuturi și acoperă 74 ținte și jaloane aferente trimestrului III 2022 și trimestrului IV 2022.
În cadrul reuniunii au fost discutate țintele și jaloanele aferente cererii de plată 3, inclusiv cele opt jaloane care sunt în faza de finalizare, pentru care au fost propuse măsuri de urgentare a îndeplinirii acestora.
”Consiliul Uniunii Europene a evaluat pozitiv modificarea Planului Național de Redresare și Reziliență al României, în valoare de 28,5 miliarde de euro. A fost un efort colectiv al întregii echipe la nivel guvernamental și reprezintă un succes pentru România. Vă mulțumesc și vă asigur de întreaga mea susținere pentru buna gestionare și implementare a Planului, astfel încât banii alocați țării noastre prin PNRR să fie atrași în totalitate și investiți corect și eficient,” a declarat premierul Marcel Ciolacu.
Totodată, în cadrul reuniunii au fost discutate rezultatele misiunilor de audit realizate de către Autoritatea de Audit, la nivelul sistemului PNRR.
În plus, au fost discutați pașii următori după aprobarea modificării PNRR de către Consiliul Uniunii Europene, precum semnarea Actului adițional la Acordul privind contribuția financiară, actualizarea cadrului legal național și implementarea noului capitol REPowerEU, care va crește reziliența și independența energetică a României.

Sursa informatii: https://gov.ro/ro/stiri/participarea-premierului-marcel-ciolacu-la-reuniunea-comitetului-interministerial-de-coordonare-a-planului-national-de-redresare-si-rezilienta

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?