Roadele Munților sunt la un click distanță în noul magazin online dedicat producătorilor locali din jurul Munților Făgăraș

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Roadele Munților sunt la un click distanță în noul magazin online dedicat producătorilor locali din jurul Munților Făgăraș

 

Roadele Munților Făgăraș, food hub-ul dedicat promovării producătorilor locali din jurul Munților Făgăraș lansează noul său magazin online www.roadelemunților.ro. Platforma oferă acces facil și rapid la cele peste 170 de produse naturale, create cu pricepere de 30 de mici producători din vecinătatea Munților Făgăraș.

Roadele Munților este o afacere verde inițiată de Fundația Conservation Carpathia și reunește mici producători locali, tradiționali, ale căror produse sunt create cu respect pentru natură și consumatori.  Lansarea magazinului online sub deviza „Îți vine natural să dai un click!” marchează un pas important către facilitarea accesului doritorilor de produse locale, culese sau produse cu ingrediente din Munte.

Roadele Munților oferă o categorie bogată de produse, unele dintre ele realizate în serie limitată, precum dulcețuri, zacuști, miere, siropuri, sosuri, țuică, paste artizanale, miez de nucă, fructe uscate, ciuperci deshidratate și uleiuri aromatizate. O categorie specială de produse bio și vegane este disponibilă pentru cei interesați să facă alegeri sănătoase și sustenabile pentru alimentația lor.

Magazinul online va pune și mai bine în valoare cei peste 30 de producători locali reuniți în cadrul centrului alimentar de colectare și distribuție (Food Hub) Roadele Munților, prin prezentarea fiecărei familii de mici producători și a produselor unice pe care aceștia le produc.

„Prin magazinul online Roadele Munților aduce gustul de acasă, ingredientele curate de la munte, munca unor oameni pasionați, pe orice masă din țară. Fundația Conservation Carpathia, prin departamentul Afaceri Verzi, susține munca micilor producători locali, cu respect pentru natură, care produc hrană sănătoasă, în cantități mici, cu ingrediente localei. Dezvoltăm astfel o rețea care aduce pe de o parte beneficii și oportunități de dezvoltare în zonă, gust și calitate pe masa celor care aleg să mănânce sănătos.”, a declarat Istvan Szabo, manager afaceri verzi în cadrul Fundației Conservation Carpathia.

Prin gust, autenticitate și îndemânarea cu care au fost pregătite, produsele Roadele Munților spun povestea Munților Făgăraș, și a oamenilor care duc mai departe măiestria și rețetele tradiționale ce pun în valoare tot ceea ce oferă natura mai bun.

Roadele Munților – o afacere verde pentru oameni și natură

Food Hub-ul Roadele Munților – merinde alese din Făgăraș culese este un model de afacere vedere creat de Fundația Conservation Carpathia în anul 2021 pentru a ajuta comunitățile locale din zona Munților Făgăraș să prospere. Este o afacere verde ce se bazează pe natură fără a epuiza însă resursele naturale oferite cu dărnicie de aceasta. Fundația Conservation Carpathia oferă spriijin micilor producători pentru dezvoltarea afacerii, identificarea piețelor de desfacere, suport în comunicarea și promovarea produselor, suport în obținerea autorizațiilor de produse cu indicație geografică, precum și consultanță și training, astfel încât, fiecare producător să primească un preț corect pentru produsele lui și să se dezvolte.

Despre Fundația Conservation Carpathia

Creată în 2009, Fundația Conservation Carpathia este o fundație românească, care dezvoltă cel mai mare proiect de conservare a naturii din Europa. Fundația contribuie la refacerea ecosistemelor naturale din Munții Carpați și la bunăstarea comunităților din vecinătatea pădurilor protejate prin proiecte sociale, de educație și de dezvoltare de afaceri verzi, iar viziunea pe termen lung este crearea Parcului Național Munții Făgăraș.

Programul Afaceri Verzi este realizat în cadrul proiectului LIFE Carpathia („Crearea unei zone de natură sălbatică în sudul munților Carpați, România”, LIFE18 NAT/RO/00108), cu sprijinul financiar al Comisiei Europene și al Fundației Arcadia prin programul Endangered Landscapes & Seascapes Programme.

Mai multe detalii aici: www.roadelemunților.ro și pe carpathia.org/ro

 

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?