E.ON a finalizat trei centrale fotovoltaice pentru grupul AgranoLand, un proiect de peste 1 milion de euro

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

E.ON a finalizat trei centrale fotovoltaice pentru grupul AgranoLand, un proiect de peste 1 milion de euro

 

  • Centralele au fost instalate în trei localități din județul Vrancea și vor produce anual peste 1.290 MWh de energie electrică;
  • Energia preluată în autoconsumul beneficiarului generează o independență energetică de 35%;
  • AgranoLand își va reduce emisiile de CO2 cu aprox. 367 tone pe an;

 

E.ON Energie România a finalizat construcția și instalarea a trei sisteme de generare a energiei fotovoltaice pentru compania AgranoLand, jud. Vrancea, în cadrul unui parteneriat încheiat în anul 2022, valoarea investiției depășind 1 milion de euro.

Cele trei centrale de 400 kW, 180 kW, respectiv 160 kW au fost instalate pe terenurile care deservesc o fermă zootehnică, un siloz și o moară aparținând beneficiarului, din localitățile Odobești, Gara Cotești și Podu Zamfirei (județul Vrancea). Puterea nominală instalată este de aproximativ 1MWp și asigură anual circa 1.290 MWh de energie electrică regenerabilă. Au fost montate peste 2.000 de module fotovoltaice și, prin acest sistem, grupul AgranoLand își va asigura din surse regenerabile 35% din energia electrică necesară. De asemenea, își va reduce emisiile de CO2 cu aprox. 367 de tone în fiecare an.

„Dorim să sprijinim tot mai multe companii în eforturile lor de a-și eficientiza consumul de energie și de a deveni mai prietenoase cu mediul, iar astfel de proiecte, precum cel dezvoltat în parteneriat cu AgranoLand, ne reconfirmă faptul că obiectivul nostru de a ne înscrie decisiv pe drumul sustenabilității, alături de clienții noștri, este cel corect”, a declarat Claudia Griech, director general al E.ON Energie România.

„Societățile noastre, V&G OIL 2002 SRL și «sora mai mică» AgranoLand SRL, sunt parte a proiectului de la care nu m-am abătut nicio clipă, acela de a produce doar hrană sănătoasă, benefică pentru consumatori. Aprox. 1.000 de hectare din totalul de peste 4.000 pe care le lucrăm sunt certificate BIO. Din respectul pentru tot ce ne înconjoară, în momentul în care a fost posibilă alternativa de a consuma energie verde din surse date de natură, nu am ezitat să răspund ofertei E.ON Energie România și împreună să implementăm acest proiect. Sigur că nu este de neglijat și aspectul economic, reducând astfel costurile cu energia electrică”, a declarat Vasile Pamfil, administrator și director general AgranoLand.

E.ON a asigurat pentru compania beneficiară întreg proiectul de investiție pentru eficientizarea energetică, de la consultanță și proiectare personalizată, până la implementare și finanțare.

Pe segmentul non-rezidențial, portofoliul de proiecte de generare fotovoltaică al E.ON Energie România cuprinde, în prezent, peste 285 de proiecte finalizate, în valoare totală de 49 de milioane de euro. Producția totală de energie fotovoltaică este de peste 63 GWh/an, iar emisiile de CO2 sunt reduse cu aproximativ 14.300 de tone în fiecare an.

Despre E.ON Energie România

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,4 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 18 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit 2,1 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 3 miliarde de euro. 

Despre Agranoland Grup

Compania V&G Oil 2002, cea care a construit marca AgranoLand, a pornit la drum în domeniul exploatării terenurilor agricole în anul 1996, ajungând să fie astăzi una dintre cele mai importante din acest domeniu din județul Vrancea. Alături de agricultură și agricultura bio, V&G Oil 2002 oferă și următoarele servicii sau activități: comerț, benzinării, spălătorii auto, vulcanizare auto, lucrări agricole, depozitări cereale, lucrări de construcții și industriale cu utilaje grele, transporturi auto ADR etc.

 

 

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?