Sâmbătă, 23 septembrie, iMapp Bucharest transformă orașul în capitala mondială a luminii!

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Sâmbătă, 23 septembrie, iMapp Bucharest transformă orașul în capitala mondială a luminii!

 

Consursul internațional iMapp Bucharest – Winners League, cel mai mare eveniment de video mapping din lume și cel mai important proiect de New Media Art din România, organizat de Primăria Municipiului București prin CREART, readuce, pe 23 septembrie 2023, spectacolul artelor vizuale și al tehnologiei pe faţada Palatului Parlamentului.

În cadrul celei de-a 8-a ediții, publicul va vibra la unison, în inima orașului – Piața Constituției, admirând lucrările 3D ale unora dintre cele mai valoroase echipe artistice din lume, câștigătoare ale festivalurilor partenere iMapp Bucharest: Video Mapping Festival Lille (FRANȚA), Genius Loci Weimar Festival (GERMANIA), CosmoLights Projections Mapping (GRECIA), Zsolnay Light Festival (UNGARIA), 1Minute Projection Mapping Competition (JAPONIA). Tema concursului, CONTRASTS, va fi explorată de artiști într-un mod creativ și inovator, iar juriul format din importanți specialiști internaționali ai artelor audiovizuale va decide marele câștigător al Premiului ediției 2023.

Simbolul analizat și transpus artistic pe fațada de 23.000 de metri pătrați a celei mai mari clădiri administrative din Europa reprezintă însăși existența, care se dezvăluie printr-o succesiune de contraste, invitând publicul să asiste la un ansamblu de opoziții, abordând, ca sursă de inspirație, o gamă largă de contexte contemporane. Aceste contraste captivante reflectă diversitatea și profunzimea experiențelor umane, care există natural în lumea cotidiană. Antiteza prezent – trecut, bine – rău, lumină – întuneric implică, de fapt, nevoia pregnantă de întoarcere la starea de echilibru, atât empiric, cât și emoțional.

Astfel, sâmbătă, 23 septembrie, orașul va deveni un ecran imens, lucrările 3D proiectate ilustrând o efervescență de trăiri, emoții și percepții, purtând publicul într-o călătorie vizuală cu impact puternic. În cadrul evenimentului, timp de 12 ore, publicul se va bucura de muzică (DJ set și concerte), zone de relaxare și street food, activități și instalații, programul culminând cu proiecția concursului internațional iMapp Bucharest – Winners League. Bucureștenii și turiștii sunt așteptați în Piața Constituției pentru o nouă ediţie a unui show de artă și tehnologie unic în lume.

Concursul internațional de 3D video mapping iMapp Bucharest, organizat din anul 2014 de Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, este un pionierat în România, fiind primul și cel mai mare eveniment de acest gen și de o asemenea anvergură și se află în top 6 cele mai importante astfel de concursuri din lume. Membru ILO – International Light Festivals Organization, evenimentul deține premii internaționale. După o nominalizare anterioară în 2016, iMapp Bucharest a câștigat, în anul 2020, un premiu AV Awards din Londra – cea mai prestigioasă competiție mondială în domeniul audiovizualului, la categoria „AV in Action”. De asemenea, fiind parte a campaniei de solidaritate pentru pace – Enlightenment, inițiată de Borealis – a festival of light SUA și Maxin10sity Ungaria, alături de participarea a 35 de artiști vizuali și proiectată în 75 de orașe din întreaga lume, concursul a câștigat, în anul 2023, un Premiu Telly, care oferă recunoaștere celor mai bune videoclipuri. Din anul 2019, acesta a evoluat într-o Ligă a Câștigătorilor, devenind liantul scenei mondiale de video mapping și o platformă internațională care încurajeză artiștii să participe la cât mai multe competiții de specialitate, în cadrul unei colaborări extinse cu cele mai renumite festivaluri ale luminii.

https://imapp.ro

www.creart.ro

  iMappBucharest

  creartpmb

 

Organizatori:

Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București

Cu sprijinul:

Parlamentul României – Camera Deputaților

Parteneri internaționali:

Video Mapping Festival Lille – FRANȚA

Genius Loci Weimar Festival – GERMANIA

CosmoLights Projection Mapping – GRECIA

Zsolnay Light Festival – UNGARIA

1minute Projection Mapping Competition – JAPONIA

ILO – International Light Festivals Organization

 

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?