Întrevederea secretarului de stat Traian Hristea cu deputații Katrin Budde și Thomas Hacker, din Parlamentul Germaniei

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Întrevederea secretarului de stat Traian Hristea cu deputații Katrin Budde și Thomas Hacker, din Parlamentul Germaniei

 

Secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Traian Hristea i-a primit marți, 27 iunie 2023, pe deputații Katrin Budde și Thomas Hacker, din Parlamentul (Bundestagul) Republicii Federale Germania. Vizita parlamentarilor germani a evidențiat interesul celor două părți pentru consolidarea relațiilor româno-germane, atât la nivel bilateral, cât și în cadrul UE și al NATO.

Convorbirile au reflectat nivelul foarte ridicat al cooperării româno-germane, atât în plan politico-diplomatic, parlamentar, economic, sectorial, cât și în planul relațiilor interumane. O dovadă în acest sens o reprezintă vizitele recente în România ale Cancelarului federal Olaf Scholz (3 aprilie 2023) și Președintelui federal Frank-Walter Steinmeier (24-26 mai 2023).

Secretarul de stat Traian Hristea a evidențiat legătura puternică pe care comunitatea românească din Germania și comunitatea etnicilor germani din România o creează în relațiile dintre cele două state și valoarea adăugată a acestora. În context, a apreciat organizarea în comun cu partea germană a celei de-a 26-a ediții a Comisiei guvernamentale româno-germane pentru problematica etnicilor germani din România, la Timișoara, în intervalul 14-16 iunie 2023.

Totodată, oficialul român a evidențiat cooperarea economică solidă dintre cele două state, Germania fiind cel mai important partener comercial al României și al doilea investitor în economia românească. În context, a exprimat aprecierea față de contribuția investițiilor germane la dezvoltarea economică a României, arătând interes pentru identificarea de noi oportunități de aprofundare a relațiilor economice bilaterale, inclusiv prin valorificarea celor oferite de Forumul de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări, care va fi organizat la București, la 7 septembrie 2023.

Totodată, în actualul context de securitate, părțile au subliniat necesitatea continuării sprijinirii Ucrainei, precum și a Republicii Moldova și Georgiei, în vederea consolidării rezilienței şi securității acestora.  Totodată, secretarul de stat român a subliniat așteptarea României privind formularea, la finalul acestui an, a unei decizii privind începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina.

 

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?