OTP Bank România participă la finanțarea sindicalizată acordată grupului Holde Agri Invest

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

OTP Bank România participă la finanțarea sindicalizată acordată grupului Holde Agri Invest

 

OTP Bank România a participat la acordarea creditului sindicalizat pentru unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul agricol local, Holde Agri Invest, în valoare de 30,5 milioane lei și 26,7 milioane euro, împreună cu Banca Transilvania, care a acționat în calitate de aranjor principal al tranzacției. 

Creditul sindicalizat atras de grupul Holde Agri Invest pentru susținerea obiectivelor de dezvoltare și extindere a operațiunilor locale este structurat în patru linii de finanțare distincte. Astfel, prima linie de finanțare, în valoare de 30,5 milioane de lei, este alocată pentru susținerea capitalului de lucru.

Alte trei linii de finanțare, cu o valoare totală de 26,7 milioane de euro, vor fi utilizate pentru achiziționarea de echipamente și utilaje agricole moderne, precum și pentru investiții în elemente de logistică și construcția și modernizarea capacităților de însilozare. De asemenea, fondurile vor fi utilizate și pentru creșterea amprentei producătorului, prin achiziționarea de ferme și terenuri agricole.

„Sprijinim activ dezvoltarea sectorului prin parteneriate solide construite cu antreprenori și producători agricoli din Romania și suntem încântați să participăm la această finanțare sindicalizată acordata grupului Holde Agri Invest, unul dintre liderii domeniului. Susținem, astfel, planuri de investiții pentru o agricultură locală performantă, extinderea și modernizarea unor ferme de referință și producția de bunuri agricole românești pentru piața locală. În același timp suntem bucuroși să observăm conturarea unei tendințe care va accelera în următorii ani, aceea prin care agribusinessul local apelează din ce în ce mai des la instrumentele alternative de finanțare, pentru a pune în aplicare strategiile de creștere pe termen lung și a crește performanța domeniului”, a declarat Alexandru Neagu, Director large Corporate, OTP Bank România.

În procesul de obținere a creditului sindicalizat, Holde Agri Invest Group a fost asistată de casa de avocatură Filip and Company, în timp ce consilierul juridic al bancilor din sindicat a fost firma de avocatură Țuca Zbârcea și Asociații.

 

 

Despre Holde Agri Invest

Încă de la listarea pe piața AeRO a Bursei de Valori București, din octombrie 2020, Holde Agri Invest a investit în mod continuu în dezvoltarea companiei și a operațiunilor. Investițiile efectuate până în prezent s-au ridicat la 155 milioane de lei și au fost finanțate din surse proprii și capital împrumutat. Acestea au vizat lărgirea suprafețelor exploatate și modernizarea fermelor existente. În primul trimestru al acestui an, compania a achiziționat o nouă fermă, în județul Dâmbovița, cu o suprafață totală de aproximativ 980 de ha de teren. În prezent, Holde exploatează o suprafață totală agricolă de aproximativ 13.200 de hectare împărțită în patru nuclee – Roșiori, aproximativ 3.830 ha, Frumușani, circa 3.720 ha, Videle, aproximativ 2.300 ha și Conțești, circa 3.350 ha.

 

Despre OTP Bank

OTP Bank România este subsidiara OTP Group, o bancă universală cu o prezență foarte bună în Europa Centrală și de Est, care oferă soluții financiare complete, fiind activă atât în segmentul retail, cât și corporate. Din 2019, OTP Bank trece printr-un amplu proces de transformare, prin care își propune să crească semnificativ pe segmentele de business și, de asemenea, să creeze o experiență mai bună pentru clienți. Având o echipă în continuă creștere, care îmbrățișează schimbarea și își valorifică potențialul, OTP Bank România construiește o cultură a încrederii la fiecare nivel al organizației. Banca ocupă locul 9, după active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, potrivit ultimelor date BNR. În România, membrii Grupului OTP sunt: OTP Bank România, OTP Consulting, OTP Leasing, OTP Asset Management, OTP Factoring, OTP Advisors și Fundația OTP Bank România.

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?