Rottaprint: Clienții resimt ”policriza” și se adaptează din mers, lansările de produse s-au redus iar mărcile private din retail prind teren

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Rottaprint: Clienții resimt ”policriza” și se adaptează din mers, lansările de produse s-au redus iar mărcile private din retail prind teren

Potrivit Rottaprint, cea mai mare tipografie flexografică locală producătoare de etichete autoadezive și ambalaje flexibile în România, brandurile își concentrează eforturile pe reducerea costurilor, în contextul creșterii prețurilor pentru materiile prime și utilități. Astfel, printre domeniile care și-au diminuat producția de etichete și ambalaje în primul trimestru se numără industriile cărnii și a laptelui, dar și producătorii de alimente care nu sunt de bază.

Pe de altă parte, un trend ascendent vine din zona de retail modern, care plusează pe categoria de marcă privată, arată informațiile Rottaprint.

”În fața policrizei actuale, marcată de pandemie, criza de materii prime, efectele conflictului din Ucraina și creșterea prețurilor la utilități și materii prime, brandurile privesc cu prudență către viitor, încearcă să găsească un echilibru și să se adapteze din mers tendințelor. Puterea de cumpărare a românilor  a scăzut semnificativ, consumul s-a mutat către branduri mai accesibile, iar produsele care nu sunt absolut necesare s-au eliminat de pe lista de cumpărături. Automat, și retailul modern a început să listeze la raft mărcile mai avantajoase ca preț, începând cu mărcile proprii, unde s-a simțit o creștere, inclusiv la nivelul cererii de ambalaje și etichete”, a declarat Cristi Nechita-Rotta, Director General Rottaprint.

Tot pe fondul contextului actual, marcat de instabilitate, brandurile nu mai au o viziune pe termen lung când vine vorba de etichete și ambalaje flexible, mizează pe prudență și se adaptează din mers.

Cert este că bugetele pentru lansări noi de produse au scăzut, traficul de cumpărători din retail este în scădere, iar comerțul online este tot mai prezent, așa că inclusiv design-ul de ambalaj a trebuit să se adapteze e-commerce-ului. Și un alt factor de avut în vedere sunt promoțiile, care au crescut ca număr în primul trimestru al anului cu peste 30%”, explică Cristi Nechita-Rotta.

Un aspect care rămâne prezent în solicitările pentru soluții de ambalare și etichetare, cu atât mai mult din partea companiilor din industria alimentară și retail, este impactul materialelor folosite asupra mediului.

Astfel, echipa Rottaprint a primit deja solicitări pentru modificarea anumitor rețete și ambalaje pentru a respecta normele din domeniu, una dintre măsuri fiind utilizarea monomaterialului pentru întregul ambalaj, ce permite o reciclare eficientă.

Pe de altă parte, însă, spun specialiștii Rottaprint, sustenabilitatea în România implică un proces anevoios. Chiar dacă clienții își doresc produse sustenabile, până când infrastructura nu va permite o preluare corespunzătoare a deșeurilor alimentare, proiectele de sustenabilitate se vor putea implementa până la un punct. În acest context, hypermarketurile au devenit mai proactive și au început deja să implementeze sisteme de colectare a deșeurilor, respectiv campanii de comunicare pentru informarea publicului larg.

Despre Rottaprint

Rottaprint este cea mai mare tipografie flexografică românească producătoare de etichete autoadezive și ambalaje flexibile de pe piața locală. Cu o experiență de peste 32 de ani, compania cu sediul în Apahida, jud. Cluj, deține în prezent 2 centre logistice în România: Brașov și Ilfov și 2 centre logistice în Ungaria și Germania. În 2022, Rottaprint a livrat produse în 13 țări din Europa și Asia.

 

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?