FEI și Patria Bank au semnat primul acord din Romana în cadrul Produsului de Investiții pentru Consolidarea Capacităților InvestEU

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

FEI și Patria Bank au semnat primul acord din Romana în cadrul Produsului de Investiții pentru Consolidarea Capacităților InvestEU

 

Fondul European de Investiții (FEI) a semnat un contract de împrumut în valoare de 5 milioane EUR cu Patria Bank, un creditor român specializat în finanțarea antreprenorilor mici si mijlocii cu acces limitat la finanțare. Tranzactia pentru un imprumut subordonat de nivel II, sustinuta de Invest EU, va contribui la consolidarea pozitiei de capital a Patria Bank, facilitand astfel continuarea cresterii si dezvoltarii acesteia, cu scopul final de a imbunatati accesul la finantare pentru antreprenorii micro din zonele rurale si urbane mici din Romania. Aceasta este prima tranzacție FEI semnată în cadrul produsului InvestEU de investiții pentru consolidarea capacităților.

 

Marjut Falkstedt, director general al FEI, a declarat: “În vremuri dificile, de multe ori cei mai mici jucatori din economie se straduiesc cel mai mult. Acest nou acord între Patria Bank și FEI dezvolta cooperarea noastră excelentă pe termen lung, care a început în urmă cu mai bine de 10 ani. Până în prezent, mai mult de 6.500 de clienti cu venituri mici care, de obicei, se luptă să obtina împrumuturi tradiționale, au putut accesa finanțare datorită sprijinului nostru comun. Noul împrumut subordonat susținut de InvestEU va stimula capacitățile instituționale ale Patria Bank și va sprijini banca în misiunea sa de a facilita incluziunea financiară și socială în România.”

Suntem bucuroși să ne extindem colaborarea cu FEI, care ne va sprijini în continuare sa ajutam clienții și sa ne continuam misiunea de a le facilta cat mai multor antreprenori locali accesul la servicii bancare și financiare. Analizând parteneriatul nostru pe termen lung cu FEI, credem cu tărie că portofoliul de produse de garantare este un adevărat sprijin pentru toate microîntreprinderile (prin produsul nostru EASI am oferit mai mult de 6.500 de împrumuturi) și cu acest instrument financiar vom continua să jucăm un rol activ pe piața locală și să contribuim la stabilitatea economiei României” a declarat Burak Yildiran, Director General al Patria Bank

 

Despre FEI

FEI face parte din Grupul Băncii Europene de Investiții. Acesta sprijină întreprinderile mici din Europa prin îmbunătățirea accesului acestora la finanțare printr-o gamă largă de intermediari financiari selectați, cum ar fi băncile, societățile de garantare și de leasing, furnizorii de microcredite și fondurile de capital privat. FEI concepe și oferă instrumente de finanțare prin capitaluri proprii și prin îndatorare care promovează obiectivele UE în sprijinul antreprenoriatului, creșterii economice, inovării, cercetării și dezvoltării, tranziției verzi și digitale și ocupării forței de muncă.

Programul InvestEU urmărește să consolideze reziliența economică și să promoveze inovarea și crearea de locuri de muncă în Europa. Inițiativa urmărește să sprijine investiții în valoare de peste 372 de miliarde EUR în perioada 2021-2027, utilizând o garanție bugetară a UE. Proiectele sustinute sunt aliniate la prioritățile de politică ale UE, inclusiv la competitivitate și la Pactul Verde European. Grupul Băncii Europene de Investiții, inclusiv Fondul European de Investiții, este principalul partener de implementare al InvestEU.

 

Despre Patria | www.patriabank.ro

 

Patria Bank este o bancă românească dedicată creșterii gradului de bancarizare în România și susținerii antreprenorilor si afacerilor locale. Listată la Bursa de Valori București, Patria Bank are o prezență fizică națională și oferă produse și servicii bancare 100% online tuturor românilor, oriunde s-ar afla aceștia. Grupul Patria Bank are ca acționar majoritar Fondul de Investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiții, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiții), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) și BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre).

 

 

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?