Intesa Sanpaolo Bank Romania îl desemnează pe Paolo Vivona în funcția de Director General & CEO și Președinte al Comitetului de Management

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Intesa Sanpaolo Bank Romania îl desemnează pe Paolo Vivona în funcția de Director General & CEO și Președinte al Comitetului de Management

  • Numirea lui Paolo Vivona a fost aprobată oficial de Banca Națională a României (BNR)

 

Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo, anunță desemnarea lui Paolo Vivona în funcția de Director General & CEO și Președinte al Comitetului de Management. Numirea sa a fost deja aprobată oficial de Banca Națională a României (BNR).

Noul Director General & CEO al băncii are o experiență solidă pe piețele bancare internaționale, bazată pe know-how-ul dobândit în diferite bănci cu modele și strategii de business de succes și culturi organizaționale puternice. Paolo Vivona are o experiență vastă de peste 33 de ani în domeniul bancar și al dezvoltării afacerilor, dintre care 24 de ani petrecuți în funcții de conducere.

Parcursul său profesional acoperă mai multe arii precum Business, Guvernanță și Control, ocupând diferite poziții, de la cele operaționale la cele de conducere și de top management, gestionând proiecte de zi cu zi sau strategice, de la cele de pionierat la cele de transformare, în diferite realități de piață din cadrul Grupului Intesa Sanpaolo.

Și-a început activitatea în sistemul bancar italian în 1989, având responsabilități din zona operațională și de back-office până la Corporate. În 1996, a fost promovat în funcția de Area Manager pentru țările din Orientul Mijlociu și China.

În 1998, Paolo Vivona a fost numit Reprezentant șef al sucursalei din Beijing și Supervizor al biroului de reprezentare din Shanghai, China, cu responsabilități de extindere a relațiilor cu băncile regionale în vederea creșterii schimburilor comerciale, a plăților și a remiterilor de bani din/în China și Italia pentru companiile italiene. Ulterior, a gestionat criza pieței asiatice de la sfârșitul anului 2000 în calitate de Director al sucursalei din Japonia.

Din 2009 și până în prezent a ocupat mai multe poziții de top managementul și în consiliile de administrație din perimetrul Diviziei Bănci Subsidiare Internaționale a Intesa Sanpaolo: Vicepreședinte, responsabil cu managementul riscului la Bank of Qingdao, (China), Chief Risk Officer la Bank of Alexandria (Egipt), Chief Financial Officer la CIB Bank (Ungaria), CFO și Director general adjunct la VUB Bank (Slovacia).

În 2019, a fost numit, în cadrul ariei Chief Lending Officer al Intesa Sanpaolo, Șef al Departamentului de Credite al Diviziei ISBD, cu responsabilități în zona de underwriting și monitorizare a calității portofoliului de credite al Diviziei, care cuprinde unsprezece bănci subsidiare prezente în douăsprezece țări. Anterior, în 2018, tot în cadrul ariei Chief Lending Officer, a acoperit poziția de Senior Director, Workout Management & Administration, cu responsabilități privind implementarea noii structuri de recuperare în urma vânzării și externalizării portofoliului de credite neperformante al Intesa Sanpaolo.

În ultimii 10 ani, Paolo Vivona a fost membru al Consiliului de Administrație/Consiliului de Supraveghere în mai multe bănci și alte instituții financiare deținute de Intesa Sanpaolo Group în Ungaria, Slovacia, Serbia, Croația, Italia.

Piața românească continuă să fie una strategică, iar planul nostru de afaceri pe termen lung pentru România continuă să se concentreze pe dezvoltarea segmentelor Corporate, IMM și Retail și pe continuarea procesului de digitalizare. Pentru a ne atinge obiectivele suntem puternic motivați și ne vom baza pe spiritul de echipă și pe sprijinul și sinergiile Grupului Intesa Sanpaolo.” a declarat Paolo Vivona, noul Director General si CEO al Intesa Sanpaolo Bank Romania.

Noua echipă de Top management a Intesa Sanpaolo Bank România este compusă din:

 

  • Paolo VIVONA- Director General și CEO
  • Andrea DE MICHELIS – Prim Director General Adjunct
  • Simone IERI – Director General Adjunct – CFO
  • Dan GRIGORIU – Director General Adjunct – Șef al Diviziei Retail
  • Vlad PONTA – Director general adjunct – Șef al Diviziei Corporate și IMM-uri
  • Gabriel FAUR – Director general adjunct – COO

______________________________________________________________________________

Despre Intesa Sanpaolo Bank Romania

Intesa Sanpaolo Bank este subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo. În România, banca activează din 1996 ca bancă universală, sprijinind antreprenorii locali și străini care doresc să își dezvolte afacerile, oferindu-le acces nu doar la produse și servicii locale, ci și la oferta globală a unuia dintre cele mai puternice grupuri financiare din lume.

 

Intesa Sanpaolo este cel mai important grup bancar din Italia, un furnizor de servicii financiare pentru familii, întreprinderi și economia reală, cu o puternică prezență internațională. Intesa Sanpaolo este lider european în wealth management, protecția investițiilor și consultanță financiară, cu un accent puternic pe serviciile digitale și fintech, datorită modelului său de afaceri unic. Grupul bancar se bazează în întregime pe produsele sale proprii în domeniul wealth management și al asigurărilor, ceea ce îi conferă o eficiență și o flexibilitate remarcabile. Angajamentul grupului față de sustenabilitate, responsabilitate socială corporativă și guvernanță corporativă modernă (ESG) este demonstrat prin angajamentul său de a oferi un total de 115 miliarde de euro în resurse de creditare pentru probleme sociale și transformare ecologică până în 2025, precum și alte 500 de milioane de euro pentru a sprijini persoanele defavorizate, ceea ce face din Intesa Sanpaolo un contribuitor proeminent la nivel internațional în abordarea provocărilor sociale globale. Intesa Sanpaolo s-a angajat să reducă amprenta de carbon a operațiunilor sale la zero până în 2030 și a portofoliului său de credite și investiții la zero până în 2050. Intesa Sanpaolo este un patron angajat al culturii italiene și își menține propria rețea de muzee, Gallerie d’Italia, unde expune opere de artă care fac parte din patrimoniul băncii și implementează proiecte culturale de prestigiu.

group.intesasanpaolo.com/en/newsroom/news| Twitter: @intesasanpaolo | LinkedIn: linkedin.com/company/intesa-sanpaolo| Facebook: @intesasanpaolo | Instagram: @intesasanpaolo

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?