Ambasada Japoniei, Japan Foundation şi Muzeul Național de Istorie a României vă invită la expoziţia „I Love Sushi” care va fi găzduită începând cu data de 28 aprilie 2023 în holul central al  Muzeului Național de Istorie a României (Calea Victoriei nr. 12)

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Ambasada Japoniei, Japan Foundation şi Muzeul Național de Istorie a României vă invită la expoziţia „I Love Sushi” care va fi găzduită începând cu data de 28 aprilie 2023 în holul central al  Muzeului Național de Istorie a României (Calea Victoriei nr. 12)

 

Această expoziție itinerantă dedicată istoriei culturale a celui mai reprezentativ preparat al bucătăriei  japoneze – sushi, cunoscut astăzi în toată lumea a fost prezentată în cadrul mai multor muzee din Asia și Europa bucurându-se de un real interes. Expoziția cuprinde lucrări din patrimoniul Japan Foundation și este expusă în premieră în România, la Muzeul Național de Istorie a României din București.

Bucătăria japoneză (washoku) care din anul 2013 este înscrisă pe lista Patrimoniului cultural imaterial al UNESCO are drept element emblematic sushi. Unul dintre cele mai rafinate, sănătoase și apreciate preparate pe care le regăsim astăzi în meniurile din întreaga lume – sushi se bazează pe un minimum de ingrediente (pește, orez și oțet). De-a lungul istoriei sale care numără peste o mie de ani  de existență, sushi a trecut prin numeroase transformări sub influența unor factori legați de mediu și de abundența resurselor naturale din apele arhipelagului japonez dar și sub influența unor elemente ce țin de cultura, tradițiile sau mediul de viață al locuitorilor din diverse regiuni ale țării, evoluând de la forma inițială a unui preparat fermentat (nare-zushi) cu numeroase variante și ajungând până la diversele sortimente de astăzi care utilizează pește crud precum bine-cunoscutul nigiri-zushi, urmând un traseu istoric fascinant pe care vă invităm să-l descoperiți. Interesant este că sushi nu își datorează evoluția istorică nobilimii sau clasei samurailor, ci mai degrabă oamenilor simpli care au încercat în permanență să pregătească ușor și rapid mâncăruri gustoase, experiența și ingeniozitatea lor conducând în timp la evoluția acestui preparat.

Pentru a face excursul cât mai atractiv expoziția vă prezintă o serie de xilogravuri ale unor maeștri ai artei ukiyo-e, mostre de mâncare, obiecte diverse, machete, filme și instalații interactive, iar în final sunteți invitați să cunoașteți îndeaproape atmosfera tipică a unui restaurant tradițional de sushi din Japonia. Este o experiență unică pe care vă invităm să o cunoașteți!

Expoziția „I Love Sushi” este deschisă în perioada 28 aprilie-30 iunie 2023 și poate fi vizitată de miercuri până duminică în intervalul orar 10.00-18.00.

Pentru informaţii suplimentare contactaţi Ambasada Japoniei, tel: 021.319.18.90/91

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?