Distribuție Oltenia premiază o școală din aria de operare cu panouri fotovoltaice, prin competiția 10 la Energie. Înscrierile sunt deschise până pe 30 aprilie

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Distribuție Oltenia premiază o școală din aria de operare cu panouri fotovoltaice, prin competiția 10 la Energie. Înscrierile sunt deschise până pe 30 aprilie

 

Distribuție Oltenia extinde lista instituțiilor de învățământ verzi, care se alimentează cu energie curată și invită școlile din aria de operare să se înscrie în competiția „10 la Energie”. Școala desemnată câștigătoare va beneficia de instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice.

Încheie anul școlar cu 10 la Energie

Concursul se adresează tuturor școlilor gimnaziale din județele Argeș, Dolj, Gorj, Teleorman, Mehedinți, Vâlcea și Olt, iar înscrierile sunt deschise în perioada 20-30 aprilie, completând formularul de aici.

În urma înscrierii, școala va primi pe e-mail un set de materiale pentru a fi parcurse împreună cu elevii din clasele a VII-a și/sau a VIII-a, în perioada 2-31 mai, astfel:

 • 4 planuri de lecții interactive, denumite #OraDeEnergie, care să explice elevilor Energia pe înțelesul lor. Acestea vor include o componentă teoretică și una practică, vizând următoarele teme:
 • Informații de bază despre energie
 • Electricitate
 • Surse de energie
 • Energie verde
 • 1 test de evaluare pentru elevi, după parcurgerea materialelor la clasă
 • 1 chestionar de analiză a nevoilor energetice ale școlii.

În următoarea etapă, instituțiile participante vor trimite pe adresa energiepentrubine@cez.ro:

 • media testelor aplicate elevilor
 • testele scanate
 • minim 1 fotografie care să ateste realizarea componentei practice, pentru toate cele 4 module
 • chestionarul de analiză a nevoilor energetice, completat de către școală.

Ultima zi de trimitere a materialelor este 31 mai 2023. În funcție de acestea, juriul va desemna câștigătorul concursului. Toate detaliile privind înscrierea, regulamentul sau criteriile de jurizare pot fi consultate pe adresa: https://ucenicelectrician.ro/10-la-energie/

„Acțiunile noastre de astăzi influențează modul în care vom trăi în viitor. Depinde de noi să construim comunități durabile, să lăsăm în urmă un mediu curat și bogat în resurse. Începând din 2021, toate cele 7 licee din programul Ucenic Electrician beneficiază de energie verde datorită inițiativei de a monta câte o centrală de panouri fotovoltaice, care asigură eficiența și independența instituțiilor de învățământ. De data aceasta, prin competiția 10 la Energie, le oferim școlilor din aria de operare șansa de a accesa soluții eficiente energetic, pentru un viitor mai bun. Rămânem conectați la comunitate și mediu și ne bucurăm să extindem harta cu energie verde din Oltenia!” – Eugen Butoarcă, Director Executiv Distribuție Oltenia.

Competiția „10 la Energie” este organizată în parteneriat cu Fundația Progress și se desfășoară în cadrul inițiativei Ucenic Electrician, un program educațional care formează viitoarele generații de electricieni din sudul României.

Despre Ucenic Electrician

Proiectul își propune încă din 2016 să sprijine elevii care sunt la început de drum în meseria de electrician, oferindu-le cele mai bune condiții pentru integrarea pe piața muncii și pentru a face performanță în domeniu. Aproximativ 300 de Ucenici sunt parte din program în anul școlar 2022-2023, făcând pași importanți spre un viitor sigur și de succes. De asemenea, 76 de absolvenți au parcurs un internship plătit de 6 luni, în perioada 2019-2022, iar 44 dintre aceștia sunt deja angajați în Distribuție Oltenia sau la companiile partenere.

Din luna septembrie 2022, programul Ucenic Electrician își deschide porțile pentru al 8-lea an consecutiv, în cele 7 județe partenere, pentru a pregăti o nouă generație de profesioniști. Pentru mai multe detalii despre oportunitățile de formare oferite de programul Ucenic Electrician, vă invităm să accesați platforma www.ucenicelectrician.ro.

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?