AQUILA va furniza o soluție logistică complexă pentru Hama România, lider european în accesorii IT și Comunicații

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

AQUILA va furniza o soluție logistică complexă pentru Hama România, lider european în accesorii IT și Comunicații

AQUILA, lider în servicii integrate de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, cu aproape 30 de ani de experiență în această industrie, încheie un parteneriat pe termen lung cu Hama, lider european în accesorii IT și Comunicații. Prin acest parteneriat, AQUILA va dezvolta o soluție logistică complexă, dedicată Hama România, pentru 1.500 de locații „pick by light”, tehnică modernă de pregătire a comenzilor, disponibilă deja în depozitele companiei. Parte a modelului logistic, AQUILA va investi în dezvoltarea unei componente noi de digitalizare și automatizare, care va permite extinderea serviciilor în următorii ani.

Răzvan Bagherea, Director Organizare și Resurse Umane, AQUILA:  

„AQUILA urmărește excelența operațională prin eficiență și sustenabilitate, iar  parteneriatul cu Hama se pliază pe obiectivele asumate și totodată contribuie la dezvoltarea portofoliului de clienți prin extinderea operațiunilor logistice disponibile. Gradul ridicat de digitalizare al serviciilor de logistică a contat cel mai mult în încheierea parteneriatului. Noul model logistic dezvoltat va contribui pe termen lung la eficientizarea lanțului de aprovizionare pentru parteneri și va crea noi oportunități de dezvoltare a afacerilor pentru AQUILA.”

Colaborarea se va derula în locația societății din Dragomirești Vale, în cadrul unui depozit de peste 8.000 de locații de paleți și va include un număr ridicat de *SKU-uri (peste 4.000 de articole). Totodată, prin instalarea unui sistem de monitorizare video performant și de detecție a metalelor la accesul în depozit, vom oferi o siguranță ridicată în ceea ce privește securitatea mărfurilor.

Cele două companii vor pune în aplicare în cadrul colaborării soluții pentru a reduce impactul ambalajelor de carton.

Dana Năstase, Director General Hama România:

„Parteneriatul cu AQUILA a venit în momentul în care valorile ambelor companii au coincis într-o direcție de continuă dezvoltare și o preocupare permanentă de a răspunde solicitărilor partenerilor noștri, de a oferi cele mai performante servicii de distribuție și logistică. Suntem convinși că această colaborare va fi una de lungă durată, cu beneficii multiple de ambele părți”.

Hama – cel mai mare brand german de accesorii, cu activitate în România din 2008, are un portofoliul de peste 18.000 de produse și peste 2.500 de angajați la nivel mondial, dintre care 1.500 la sediul său central din Monheim.

NOTĂ:

*SKU – Stock Keeping Unit: Unitatea de stocare se referă, în principiu la un produs care poate fi identificat unic prin elemente distinctive: denumire, cod etc. Există posibilitatea ca la unele companii același produs să aibă 2 SKU-uri. Asta se întâmplă datorită faptului că produsele respective au un diferențiator (ex. ambalajul sau cantitatea).

**Pick by light este o soluție tehnologică bazată pe utilizarea luminii pentru îndrumarea în desfășurarea activităților operative, cu un număr de erori foarte redus. În fiecare locație se instalează un dispozitiv dotat cu un display, led-uri și butoane care emit un semnal luminos și în combinație cu informația cantității care trebuie încărcată/descărcată, vizualizată pe ecran, permite operatorilor din depozite identificarea rapidă a spațiului unde marfa trebuie depozitată sau de unde trebuie încărcată.

Despre AQUILA

AQUILA operează în România și Republica Moldova, cu un model de afaceri integrat, cu activitate în următoarele segmente de afaceri: distribuție, logistică și transport. Aquila vinde produse de larg consum în peste 67.000 de puncte de desfacere prin toate canalele de comerț cu amănuntul al bunurilor de larg consum, care acoperă peste 90% din piaţă. Portofoliul de produse integrat însumează peste 10.000 produse, mărci consacrate din diferite categorii precum: produse de îngrijire personală – Rexona, Dove; dulciuri – Kinder, Raffaello, Snickers sau Mars; cafea – Lavazza; produse de curățenie – Dero, Cif sau Coccolino; mâncare pentru animale de companie – Whiskas, Pedigree.

Compania a fost înființată în anul 1994 de către antreprenorii Alin Adrian Dociu și Constantin Cătălin Vasile. Din noiembrie 2021 este listată la Bursa de Valori București (BVB), ca urmare a unei oferte publice inițiale în valoare de 367 milioane lei, cea mai mare ofertă publică inițială derulată de o companie antreprenorială românească pe piața de capital locală. Acțiunile companiei (simbol AQ) sunt incluse în indicele de referință BET al Bursei de Valori București și Global All Cap ai FTSE Russell. Compania a obținut nota maximă, 10, în cadrul evaluării VEKTOR efectuată de Asociația Română pentru Relația cu Investitorii – ARIR, în baza a 12 criterii privind guvernanța corporativă și comunicarea cu investitorii.

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?