Banca Comercială Română a coordonat aranjarea unui credit sindicalizat pentru KMG International NV (Rompetrol) în valoare totală de până la 600 milioane de dolari

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

­­Banca Comercială Română a coordonat aranjarea unui credit sindicalizat pentru KMG International NV (Rompetrol) în valoare totală de până la 600 milioane de dolari

 Grupul KMG International a semnat o nouă facilitate de credit sindicalizat în valoare totală de 531,8 milioane de dolari, cu posibilitatea de majorare până la 600 milioane de dolari. Creditul va fi utilizat de companiile din cadrul KMG International – ROMPETROL RAFINARE S.A. (operatorul rafinăriilor Petromidia Năvodari și Vega Ploiești), ROMPETROL DOWNSTREAM S.R.L. (divizia de retail – benzinării Rompetrol, depozite de carburanți) și KMG ROMPETROL S.R.L. (divizia de management a Grupului în România) – pentru finanțarea capitalului de lucru și pentru susținerea strategiei de extindere a activității comerciale, inclusiv pentru refinanțarea împrumutului sindicalizat existent, în valoare de  435 milioane de dolari.

 

Banca Comercială Română S.A. a acționat în calitate de Coordonator, Aranjor Principal Mandatat, Bookrunner, Agent de Documentație, Garanții și Creditor, alături de  următoarele bănci: ING Bank N.V. prin ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala București, Raiffeisen Bank S.A. și UniCredit Bank S.A. în calitate de Aranjori Principali Mandatati și creditori, Alpha Bank România S.A, în calitate de aranjor și creditor, precum și Garanti Bank S.A și OTP Bank România S.A, în calitate de creditori.

Facilitatea sindicalizată este garantată de către KMG International N.V. și va fi utilizată de entitățile din România ale Grupului KMG International pentru finanțarea nevoilor de capital de lucru și pentru refinanțarea împrumutului sindicalizat existent, semnat inițial în anul 2015. Documentația prevede, de asemenea, o clauză de tip acordeon care va permite împrumutanților să acceseze noi fonduri de până la 600 milioane de dolari, în funcție de nevoile de finanțare necesare implementării strategiei de extindere a activității comerciale.

Instituțiile financiare creditoare au fost asistate de firma internațională de avocatură Clifford Chance, prin biroul său de la București, Clifford Chance Badea SPRL.

„KMG International/Rompetrol  are un rol strategic în securitatea energetică a României, cu obiective constante și oportunități de creștere pe plan regional și internațional. Rolul nostru este să susținem companiile care investesc în dezvoltarea angajaților,  care creează și susțin locuri de muncă cu valoare adaugată, prin modernizare, retehnologizare și diversificarea portofoliului de produse”, a declarat Manuela Trisnevschi, Manager Departament Energie și Utilități, Corporate Coverage, BCR.

„Această nouă finanțare sindicalizată arată capacitatea KMG International de a-și securiza sursele de finanțare de la băncile partenere și de a consolida poziția cheie a grupului pe piața energetică din România, dar și la nivel regional. De altfel, pentru noi, la BCR, este o prioritate să susținem companiile care stimulează potențialul României și să le oferim servicii de aranjare și administrare pentru finanțări sindicalizate complexe”, a declarat Grația Popescu, Senior Banker Loan Syndication BCR.

Deținut integral de compania națională de petrol și gaze din Kazahstan – KazMunayGas, KMG International îşi desfăşoară principalele operaţiuni în Europa de Est şi Asia Centrală. Cu aproximativ 6.000 de angajaţi, principalele activităţi derulate de Grup constau în operaţiuni comerciale majore cu petrol şi produse petroliere (trading), rafinare şi petrochimie, distribuţie (retail) şi marketing, precum şi alte servicii în domeniul petrolului, precum foraj, servicii la sondă și servicii industriale integrate EPCM (inginerie, aprovizionare, construcţii, project management).

În România, Grupul operează rafinăriile Petromidia Năvodari (cea mai mare şi complexă unitate internă de prelucrare) şi Vega Ploieşti (unic producător de bitum şi hexan în România), dar şi singura divizie de petrochimie. La acestea, se adaugă o amplă reţea de distribuţie carburanţi în regiunea Mării Negre, atât prin subsidiarele Grupului (România, Republica Moldova, Bulgaria şi Georgia), cât şi prin diverşi parteneri din regiunea Europei Centrale şi de Est (Turcia, Serbia sau Grecia).

BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 20 centre de afaceri și 16 birouri mobile dedicate companiilor și 320 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori, dintre care 40% sunt unități unde operațiunile cu numerar se efectuează doar la echipamente (cashless). BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de o rețea națională extinsă de ATM-uri și mașini multifuncționale – 2.000 de echipamente, și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce.

 

 

 

­­­

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?