Future Economy – Tendințele economice în 2023 – provocări și oportunități

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Future Economy – Tendințele economice în 2023 – provocări și oportunități

Anul acesta, conform analizelor și previziunilor economice, va aduce cu sine o serie de tendințe semnificative în lumea afacerilor și a finanțelor. Cu toate că unele dintre aceste tendințe sunt continuări ale celor din anii anteriori, altele sunt influențate de schimbări majore în mediul economic global si geopolitic.
În primul rând, se preconizează că economia globală va continua să crească în acest an, în mare parte datorită redresării economice în urma pandemiei COVID-19, dar și a stimulentelor fiscale și monetare aplicate de guvernele și băncile centrale din întreaga lume. Cu toate acestea există și riscuri, cum ar fi inflația și problemele de aprovizionare, care ar putea afecta această creștere economică. Digitalizarea va continua să schimbe lumea afacerilor și a finanțelor în 2023.
Nu în ultimul rând, sustenabilitatea va fi o temă importantă în 2023. Companiile și consumatorii se vor concentra mai mult asupra impactului lor asupra mediului și asupra societății, iar guvernele vor continua să promoveze politici pentru o economie mai verde. În plus, se așteaptă ca investițiile în energie regenerabilă și tehnologii verzi să crească semnificativ în următorii ani.
Toate aceste teme și nu numai, vor fi dezbătute în cadrul Conferinței Future Economy – Tendințe economice 2023, organizată de Ziarul News în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton ADAA, în data de 23 martie, la BNR.
Florina Manea, director Ziarul News, a declarat: „Evenimentul își propune să aducă în discuție principalele linii directoare de dezvoltare economică în 2023, abordate de specialiști în domeniile: macroeconomic, energie și antreprenoriat. Ne dorim ca acest eveniment să devină o tradiție și un reper pentru mediul de afaceri românesc.”
La rândul său, Andreea Negru, fondatoare ADAA, a declarat: „Anul 2023 aduce cu sine o serie de tendințe semnificative în lumea afacerilor și a finanțelor, de la provocările din economia globală la digitalizare și sustenabilitate. Companiile, investitorii si guvernele care vor înțelege și vor răspunde la aceste tendințe vor fi cei care vor prospera în următorii ani. Astfel, ADAA s-a alăturat Conferinței Future Economy – Tendințe economice 2023, în calitate de partener, pentru a pune pe agenda publică subiecte de interes național și a identifica soluții de la specialiști din sectoarele generatoare de valoare adăugată în economie”.
Invitatul special al Conferinței Future Economy – Tendințe Economice 2023, va fi ION- primul consilier guvernamental din lume bazat pe Inteligență Artificială, consilierul Primului Ministru, Nicolae Ciucă.

Partenerii evenimentului sunt: Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din România, Academia de Studii Economice, Facultatea de Economie Teoretică și Aplicată, EximBank, Transelectrica SA, Alexander Holding, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare – COMOTI, SNGN Romgaz SA, Serinius Energy, Transgaz, Federația Patronală pentru Petrol și Gaze FPPG, Fondul Român de Contragarantare, DO Security, Groupama, Asociația Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar ACJSFB, Think Tank 360, Asociația Studenților în Economie, Afaceri și Comunicare, România Durabilă, Compliance Advisory Team.
Partenerii media: Antena 3 CNN, KLARMEDIA, MANPRES, INCOME Magazine, EM360, Financial Intelligence, Revista Capital, Club Economic, infofinanciar.ro, The Diplomat Bucharest, Ziarul Bursa, Money.ro, ClubAntreprenor, Economistul, Transilvania Business, Stefan Ovidiu Photography, News One, InvestEnergy, Focus Energetic, Energy Industry Review, OxygenEvents, EnergyCenter, Jurnalul de Dâmbovița, Ultima Oră.

 

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?