“30 de pași spre CasaSperanței” prin voluntariat si fapte bune

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

“30 de pași spre CasaSperanței” prin voluntariat si fapte bune

Zeci de voluntari s-au alăturat anul trecut activității HOSPICE Casa Speranței, prin implicare și dăruire, în cadrul proiectului #30depașispreCasaSperanței, proiect sprijinit de Fundația Orange, prin programul Sustine un ONG.

Beneficiarii acestui program au fost atât pacienții HOSPICE, cât și angajații organizației.

„Fiecare zi este un motiv de sărbătoare” acesta este motto-ul sub care s-au desfășurat activitățile proiectului, derulat în perioada mai-decembrie 2022. Beneficiarii serviciilor de îngrijire paliativă ai fundației, atât copii cât și adulți au petrecut clipe memorabile în compania voluntarilor care au venit cu un plus de energie și cu multe inițiative. În același timp, angajații Orange România, în rolul voluntarilor, au avut ocazia să vadă, să înțeleagă poveștile de viață și poveștile cu adevărat inspiraționale ale pacienților HOSPICE.

Pe parcursul proiectului au fost marcate multe activități dedicate unor “zile internaționale” cu mult potențial pentru a fi sărbătorite. Astfel, “Ziua Internațională a Gogoșilor”, “a Picnicului”, a “Complimentării în Oglindă”, a “Prieteniei” au devenit prilej ca #Eroinele și copiii să se relaxeze prin jocuri și prin activități desfășurate în aer liber.

“Cea mai dragă activitate în care m-am implicat cu drag și suflet a fost realizarea jucăriilor din fetru pentru că am știut că acestea ajung într-un loc în care vor aduce bucurie – la copiii de la Adunații Copăceni. Mi-am imaginat bucuria lor și astfel am devenit și mai nerăbdătoare să tai, să cos, să pun năsturași pe post de ochișori”, spune Eroina Angela.

Fapte mici pentru obiective mari

Principalul obiectiv al proiectului a fost construirea unui context prietenos în care să poată fi dezvoltate teme delicate precum prevenția, sănătatea sau îngrijirea în bolile incurabile. Scopul final l-a reprezentat informarea și sensibilizarea publicul larg (și în mod particular a voluntarilor Orange România) cu privire la îngrijirea paliativă și la cunoștințele de bază, utile oricărei persoane care poate ajunge într-un astfel de context delicat al vieții.

În paralel, proiectul a urmărit instruirea angajaților HOSPICE pentru a creste semnificativ calitatea serviciilor oferite beneficiarilor. ”Intenția noastă este să investim în educație pe termen lung pentru că, în acest fel, îmbunătățirea serviciilor va fi utilă și pentru beneficiarii actuali, cât și pentru cei viitori”, spune Ovidiu Ana, directorul Fundației Orange.

În plus, voluntarii Orange România au avut și altă misiune practică pe care au dus-o la îndeplinire ireproșabil: întreținerea spațiilor HOSPICE. Aceștia au participat activ și la organizarea taberelor de vară pentru copiii de la Adunații Copăceni, iar suportul lor a fost unul major în implementarea jocurilor atractive, recreative și educaționale.

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?