Elevii din România sunt invitați să se înscrie la o nouă ediție a concursului European Money Quiz

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Elevii din România sunt invitați să se înscrie la o nouă ediție
a concursului European Money Quiz

Asociația Română a Băncilor (ARB) și Institutul Bancar Român (IBR) invită elevii cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani să se înscrie la concursul european de educație financiară European Money Quiz. Anul acesta, finala națională va avea loc online la data de 23 martie, ora 12:00, urmând ca finala europeană să se desfășoare la data de 16 mai 2023, la Bruxelles. Gazda competiției naționale din acest an va fi Andrei Șelaru (Selly).
Cel mai bine clasați doi elevi la finala națională își vor testa cunoștințele în materie de educație financiară la finala europeană, alături de elevi din 30 de țări. Câștigătorii vor primi titlul de „Campioni europeni ai banilor” în 2023, dar și premii în bani.
Înscrierea în competiție se poate face până la data de 20 martie 2023, conform informațiilor disponibile pe site-ul https://www.educatiefinanciara.info/european-money-quiz/, iar elevii vor participa la concurs printr-un test online, live, organizat pe platforma Kahoot!. Testul cuprinde 15 întrebări din domeniul alfabetizării financiare, iar răspunsul corect trebuie completat cât mai repede.
ARB va acorda trei premii pentru elevii câștigători. Astfel, câștigătorul locului I va primi un premiu în valoare de 3.000 lei net, câștigătorul premiului II va beneficia de 2.000 lei net și ocupantul/a locului III va primi un premiu în valoare de 1.000 lei net. Va fi acordat un premiu special, constând într-o tabletă, profesorului coordonator care gestionează cea mai numeroasă clasă care a acordat cele mai multe răspunsuri corecte în cel mai scurt timp.
De peste un deceniu, ARB și-a asumat un rol important în promovarea educației financiar bancară, consolidându-și reputaţia de promotor al acesteia prin dezvoltarea a numeroase programe. Anul trecut, peste 2.700 de elevi au participat la finala națională, iar cei doi câștigători au reprezentat România la competiția europeană, ocupând locul al 7-lea, din 29 de țări participante.
European Money Quiz este o inițiativă comună lansată la nivelul Federației Bancare Europene (FBE), care este implementată în România de Asociația Română a Băncilor, în calitate de membră a FBE, printr-un parteneriat educațional cu Institutul Bancar Român. Evenimentul se desfășoară în cadrul European Money Week și Global Money Week, în perioada 20-26 martie 2023, acestea fiind programe internaționale de conștientizare privind creșterea nivelului de educație financiară.

 

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?