WiDS aduce în prim plan IA, Metaverse și Web3 – viitorul digital al omenirii

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

WiDS aduce în prim plan IA, Metaverse și Web3 – viitorul digital al omenirii

Women in Data Science (WiDS), eveniment ajuns la a treia ediție în România, organizat de Think Tank 360 sub egida Stanford University, cu suportul Wolters Kluwer Romania, în data de 8 martie, revine în acest an cu o abordare actuală și complexă asupra domeniilor ce vor guverna omenirea aducând clarificări despre modul în care noile tehnologii digitale vor influența evoluțiile economice viitoare.
Astfel, noțiuni precum inteligența artificială (IA), Metaverse și Web3 vor fi dezbătute și explicate, pe înțelesul tuturor, cu experți naționali și internaționali din domenii conexe, cu accent pe știința utilizării datelor.
Mariana Ungureanu, Ambasador WiDS Stanford și președinte 360.org a declarat: “Viitorul este digital, iar acest aspect va influența viețile și munca noastră, motiv pentru care dorim să arătăm importanța și necesitatea științei datelor ce trece dincolo de o abordare simplistă, situându-se la intersecția mai multor arii de cercetare și domenii de activitate, iar succesul proiectelor viitoare constă în a găsi punți de colaborare și de comunicare eficiente. Trebuie să trecem de la paradigma concentrării pe un singur scop la o privire holistică ce va oferi mai multe avantaje în găsirea unor soluții fiabile și durabile indiferent de aria de activitate”.
Pornind de la această abordare, conferința WiDS din acest an va aduce în prim plan reprezentante din sectoare diferite de activitate, care vorbesc un limbaj comun: cel al științei datelor. Domenii precum inovare, industrie aerospațială și de apărare, securitate, protecția datelor și industriile viitorului, vor fi reprezentate la dezbaterile care vor avea loc la Cercul Militar, în ziua dedicată femeii.
“WiDS reunește experte de renume internațional și personalități de seamă de pe plan național care vor sublinia importanța datelor, nu numai la nivel de inteligență artificială și machine learning, ci și la nivelul Web3, Metaverse sau industriei spațiale. Deși astfel de abordări nu sunt încă cunoscute sau intens mediatizate, cu siguranță ele vor face parte din cotidianul nostru într-un viitor cât mai apropiat. Cred că printr-o deschidere spre colaborări și o gândire ce transcende status quo-ul, putem să devenim competitivi și pregătiți pentru un viitor al avatarurilor digitale, al revoluției Web 4.0, un viitor bazat pe descentralizare și noi modele economice și sociale ”, a menționat Anca Goron, expert IA și moderator al WiDS.
La rândul său, Alina Popa, CFO OMV Petrom, susține: “Vedem știința datelor ca pe un domeniu important al viitorului. Credem că cel mai bun viitor este unul predictibil, iar datele ne pot ajuta să construim predicții mai bune și să înțelegem într-un mod mai obiectiv situații sau informații din jurul nostru. Sunt mândră că OMV Petrom poate susține astfel de oportunități de dezvoltare pentru comunitatea de „data science” din România”.
Claudia Benchescu-Pecingină, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, va deschide conferința WiDS de la București, alături de Pamela Ward, Minister Counselor al Ambasadei SUA la București, Alina Popa, CFO OMV Petrom și Mioara Mandea, Head „Science Coordination” Departement, Strategy Directorate – Centre National d’Etudes Spatiale, Paris.
Conferința WiDS din acest an este locul unde se va dezbate viitorul digital și impactul acestuia asupra aspectelor vieții noastre. Unul dintre cele mai interesante lucruri despre viitorul digital este potențialul mare de inovare. Totodată însă, trebuie să fim dispuși să ne asumăm și riscuri și să acceptăm schimbarea atunci când este incomodă sau necunoscută.
În aceeași zi va avea loc și premierea câștigătorilor din cadrul WiDS Datathon 2023, concurs academic de anvergura internațională in domeniul “data science”, realizat sub egida Stanford Univeristy (SUA), ajuns în acest an la a doua ediție.
Parteneri ai evenimentului sunt: OMV Petrom, Adobe, InnovX BCR, MHS Truck & Bus, UNIQA Asigurări, Ambasada SUA în România, Academia de Studii Economice București, Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu, Ava Research, Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton ADAA, Lotus Cosmetics, Domeniile Urlați, Ziarul News, Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din IMM-uri.

 

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?