Allianz-Țiriac, despăgubiri record în 2022: 1,2 mld. lei, echivalentul a 16.000 de salarii medii, cu taxe și contribuții, plătite timp de un an

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Allianz-Țiriac, despăgubiri record în 2022: 1,2 mld. lei, echivalentul a 16.000 de salarii medii, cu taxe și contribuții, plătite timp de un an

• 1,5 milioane de persoane și companii beneficiază de protecția financiară oferită de Allianz-Țiriac
• 5,2 milioane de lei, cea mai mare despăgubire plătită pe un singur dosar
• Robustețe financiară la nivel înalt, cu o rată de solvabilitate de 135%

Allianz-Țiriac a încheiat anul 2022 cu prime brute subscrise în valoare de 2,9 miliarde de lei, în creștere cu peste 40% față de 2021 și despăgubiri plătite în valoare de 1,2 miliarde de lei. Plățile către clienți și în numele acestora au crescut anul trecut mai rapid decât vânzările, respectiv cu circa 53%.

Pe lângă despăgubirile plătite, Allianz-Țiriac avea la finalul lunii decembrie 2022 peste 3 miliarde de lei în rezerve tehnice. Prin constituirea acestor rezerve, Allianz-Țiriac garantează asiguraților că și angajamentele viitoare față de ei vor fi îndeplinite.

“Plata despăgubirilor este motivul pentru care un asigurător există. Anul trecut am plătit asiguraților noștri 1,2 miliarde de lei, echivalentul a aproape 16.000 de salarii medii, inclusiv taxe și contribuții, timp de un an. Aceste plăți le-au permis să-și continue viața fără să-și folosescă veniturile sau economiile pentru a acoperi cheltuieli neprevăzute, precum reparații ale locuințelor, ale mașinilor, intervenții chirurgicale sau întreruperi ale afacerilor. În 2023 ne propunem să ajungem la cât mai multe persoane și companii cu asigurările noastre pentru a le garanta stabilitatea bugetelor într-un context de piață încă incert”, a declarat Virgil Șoncutean, CEO al Allianz-Țiriac Asigurări.

Virgil Șoncutean, CEO al Allianz-Țiriac Asigurări

Cele mai mari despăgubiri plătite în 2022

Cea mai mare despăgubire din 2022 a fost de 5,2 milioane de lei și a fost plătită în baza unei asigurări RCA pentru un accident auto care a avut loc în străinătate și în urma căruia un pieton a decedat.

Pe linia asigurărilor de proprietăți, cea mai mare despăgubire, în valoare de 3,8 milioane de lei, a fost platită în urma unui incendiu la un parc de agrement. Despăgubiri similare au fost plătie în urma unei alunecări de teren care a afectat un parc fotovoltaic și a unui incendiu care a distrus toate echipamentele de producție ale unui client din industria textilă. În cazul clienților persoane fizice, cea mai mare plată efectuată în baza unei asigurări de proprietate s-a situat la aproape 800.000 de lei. Despăgubirea a fost plătită în urma unui incendiu care a afectat locuința.

În cazul asigurărilor de sănătate, unde plățile sunt frecvente, cea mai mare despăgubire plătită a fost de 92.000 de lei, pentru o intervenție chirurgicală.

Peste 600.000 de clienți noi

Anul trecut, Allianz-Țiriac a atras 600.000 de clienți noi, extinderea portofoliului de clienți fiind principala sursă a majorării volumului total al primelor brute subscrise.
Conjunctura din piața RCA a avut un impact important asupra activității și a portofoliului de clienți, în special în prima parte a lui 2022, în condițiile în care Allianz-Țiriac și-a demonstrat capacitatea de a găsi soluții și de a contribui la stabilitatea pieței de asigurări. Cele mai puternice creșteri au fost înregistrate pe asigurări auto, agricole, facultative pentru locuințe, sănătate și viață.

Asigurările de viață, segmentul de business care beneficiază de o atenție sporită din partea Allianz-Țiriac în 2023, continuă să crească consecvent. Numărul de clienți care au încheiat o asigurare de viață la Allianz-Țiriac a crescut cu 20% în 2022, confirmând o schimbare structurală și materializarea potențialului de creștere.

Brandul puternic și calitatea serviciilor oferite la prețul corect sunt factorii cheie care au determinat tot mai mulți clienți să aleagă produsele și serviciile Allianz-Țiriac. La finalul anului 2022,
Allianz-Țiriac era lider de loialitate în rândul clienților atât pe segmentul asigurărilor generale, cât și pe cel al asigurărilor de viață.

Robustețe financiară

Profitul operațional, suma rămasă după plata despăgubirilor, constituirea rezervelor și deducerea cheltuielilor operaționale, a fost de aproximativ 250 milioane de lei. Rata combinată, raportul dintre suma daunelor plătite și a cheltuielilor administrative și primele brute subscrise, s-a situat la 93% la finalul anului trecut.
Menținerea pe trend pozitiv a profitabilității operaționale, în contextul presiunii în creștere a daunalității a fost posibilă datorită unei discipline riguroase a costurilor și a rezultatului din activitatea investițională.

Succesul se întoarce în comunitate
Misiunea Allianz-Țiriac este de a construi o zi de mâine mai bună, iar succesul financiar ne permite să facem bine în comunitate și să contribuim la creșterea prosperității nu doar prin intermediul plăților pe care le facem pentru asigurații noștri.
Astfel, punem umărul la construirea unui viitor mai bun prin implicarea activă în rezolvarea de probleme în domenii critice, precum educație, sănătate, mediu sau sport. În 2022 am continuat să susținem accesul a aproape 30.000 de copii la programe de incluziune socială, educație și performanță sportivă și am contribuit la un viitor sustenabil prin implicarea în activități de împădurire, în urma cărora 100 de voluntari Allianz-Țiriac au plantat 8.000 de copaci pe o suprafață de 4 hectare.

Notă: Echivalența dintre despăgubiri plătite și salarii are la bază un salariu mediu brut lunar de 6.400 de lei (3.760 lei net), echivalentul a 77.160 de lei pe an, conform datelor INS pentru perioada ianuarie – decembrie 2022.

***

Despre Allianz-Țiriac Asigurări

Allianz-Țiriac este parte a grupului german Allianz, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare și asigurări și cel mai valoros brand de asigurări din lume, potrivit celei mai recente evaluări Interbrand. În România, compania se bucură de stabilitate financiară și de încrederea clienților de peste 29 de ani.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați: anelis.baciu@allianztiriac.ro

 

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?