FNGCIMM ȘI ADAA –PROTOCOL DE COLABORARE PENTRU SUSȚINEREA IMM-URILOR

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

FNGCIMM ȘI ADAA –PROTOCOL DE COLABORARE PENTRU SUSȚINEREA IMM-URILOR

Fondul Național de Garantare a Crediteor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a semnat împreună cu Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton- ADAA un protocol de colaborare prin care convin să promoveze reciproc programele și proiectele pe care le derulează în sprijinul IMM-urilor, al antreprenorilor și al întreg mediului de afaceri, cu scopul informării și dezvoltării competențelor și aptitudinilor necesare pentru acces la finantare în vederea dezvoltării afacerilor.
De asemenea, cele două entități anunță public parteneriatul în cadrul proiectului național “Educație financiară pentru dezvoltarea economică și creșterea afacerilor” care va debuta, în luna martie, la Banca Națională a României.
Proiectului constă în implicarea părților interesate în educația financiară cu scopul creșterii economice, dezvoltării afacerilor și îmbunătățirea educației financiare în rândul mediului de afaceri, cu ajutorul unei analize mai bune a datelor și a unei viziuni prospective. Astfel, FNGCIMM și ADAA, alături de ceilalți parteneri din proiect vor participa la acțiuni comune de promovare, atât la nivel local, cât și național, cu scopul informării și promovării în rândul IMM-urilor, a antreprneorilor si a întreg mediului de afacerii, a facilităților instrumentulor si programelor menite sa contribuie la creșterea economică.
Dumitru Nancu, Directorul General al FNGCIMM , a declarat: “ Protocolul dintre FNGCIMM și ADAA reprezintă un semnal pozitiv pentru ceea ce poate însemna sinergia obiectivelor dintre o instituție financiară nebancară cu capital integral de stat și o asociație care susține în mod proactiv cultura antreprenorială, ca principal factor favorizant pentru dezvoltarea economică durabilă și sustenabilă a României. Suntem convinși că educația financiară oferă o bază solidă pentru generarea unor noi modele de afaceri, care să răspundă noilor realități economice. În acest sens, FNGCIMM a intensificat comunicarea cu clienții și potențialii beneficiari ai programelor guvernamentale de garantare, pentru a-i ajuta să ia decizii financiare inteligente și să își asigure o cât mai mare stabilitate financiară, iar prin poziția de vicepreședinte al Asociației Europene a Fondurilor de Garantare voi depune toate eforturile pentru promovarea și creșterea vizibilității IMM-urilor românești în plan european și pentru internaționalizarea afacerilor. Sperăm că prin acest parteneriat semnat cu Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton ADAA, vom sprijini într-o măsură mai mare antreprenorii să identifice și să acceseze finanțare pentru a crește viabilitatea companiilor și a performanțelor financiare ale acestora.”
La rândul său, Andreea Negru, fondatoare ADAA, consideră : ”Parteneriatul dintre FGCIMM și ADAA este un exemplu de conlucrare a mediului asociativ cu instituții de prestigiu din România în scopul susținerii și promovării reciproce și asocierii în proiecte de interes național. Am constatat, de-a lungul timpului , că lipsa de implicare aduce, după sine, efecte negative. De exemplu, în sfera educației financiare dacă nu vom realiza rapid demersurile necesare pentru a crește gradul de educație financiară, România riscă să rămână și pe viitor pe primele locuri în topurile de analfabetism financiar din Europa și din lume. Așadar, parteneriatul cu FGCIMM vine în beneficiul sectorului IMM, iar acțiunile comune ne permit diseminarea informațiilor despre oportunități de finanțare în beneficiul antreprenorilor autohtoni pentru sporirea accesului la educație financiară, creșterea economică și dezvoltarea afacerilor”.
ADAA adresează o invitație publică de implicare destinată tuturor factorilor și organizațiilor care pot face front comun în ameliorarea situației privind educația financiară din România.

Despre ADAA
Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton ADAA militează pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale și asociative în rândul antreprenorilor autohtoni și pentru apărarea și promovarea intereselor acestora. De asemenea, ADAA promovează activ rolul și importanța antreprenorială pentru dezvoltarea economică durabilă și sustenabilă a României. Asociația a fost înfiinţată în 2012 ca o nevoie stringentă a mediului antreprenorial de a găsi o platformă de comunicare şi promovare a modelelor de bună practică la nivel național și internațional. În plus, misiunea ADAA este de a sustine conștientizarea, atât individual, cât și colectiv, a importanței implicării femeilor în viața publică, în societate și în afaceri.

Despre FNGCIMM
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM detine o pozitie importanta în conducerea Asociatiei Europene a Institutiilor de Garantare- AECM prin alegerea directorului general, Dumitru Nancu ca vicepreședinte al asociației. FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării și susținerii de locuri de muncă și colaborează cu 27 instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru. FNGCIMM a acordat în cei peste 20 de ani de la înființare peste 461.000 de garanții în valoare de 111.768 milioane lei, iar în anul 2022, valoarea celor circa 30.000 de garanții acordate a atins un nivel de aproximativ 20.000 milioane lei.

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?