Eroina Ecaterina de la HOSPICE a prins curajul să creadă că timpul e de partea ei Oferă-i și tu SPERANȚĂ!

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Eroina Ecaterina de la HOSPICE a prins curajul să creadă că timpul e de partea ei
Oferă-i și tu SPERANȚĂ!

Părinții #Eroinei Ecaterina au murit de cancer cu mulți ani în urmă, iar anii de după decesul lor au fost pentru ea unii petrecuți cu securea deasupra capului. În momentul în care a primit același diagnostic, primul gând a fost că medicina a evoluat, iar șansele ei la supraviețuire vor fi mult mai mari.
Când a venit la HOSPICE Casa Speranței, cu patru luni în urmă, nu putea să lege două vorbe, era în depresie. Era suficient ca cineva să o întrebe ce face și lacrimile începeau să curgă, iar cuvintele să se împotmolească automat.
“Când treci prin ceva greu, oamenii au senzația că te consolează dacă îți spun să nu mai plângi, dacă îți spun cu seninătate că o să fie bine. Pacientele de la HOSPICE găsesc la noi cadrul potrivit să plângă, să se plângă. De asta au nevoie, e parte din terape. Venind la Centrul de Zi este satisfăcută nevoia de a fi spusă povestea, de a fi ascultate activ, cu interes”, spune Mariana Verzea, psihoterapeut.
Cât despre HOSPICE, doamna Ecaterina spune că se bucură să vadă că există locuri de acest fel unde poate să fie și bine. “La stat, condițiile sunt așa cum sunt, iar la privat sunt costuri care îmi depășesc posibilitățile. Aici e multă empatie, e locul în care vii cu multă încredere. Nu doar că vii cu încredere, dar ți-ar plăcea ca fiecare vizită să dureze mult. Unde altundeva, în care altă unitate spitalicească, se mai întâmplă acest lucru?!”.
Dacă are o dorință mare, mare, aceea este să petreacă mult timp cu nepoții ei, mai ales că timpul petrecut cu cei doi copii ai ei a fost destul de limitat. “Și prind încredere că poate fi așa. De când vin aici, văd pacientele mai bolnave decât mine, dar mult mai echilibrate psihic, mult mai liniște. Iar asta îmi dă putere să cred că și eu pot”, spune aceasta.

Noi, fiecare dintre noi, putem să le arătăm pacienților HOSPICE că SPERANȚA este calea spre echilibru, alinare, spre TIMP. Cea mai ușoară metodă prin care putem să îi ajutăm e printr-un SMS cu textul TIMP la 8864.

 

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?