De Ziua Sustenabilității în România, Raiffeisen Bank devine semnatar al Angajamentului pentru Mediu

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

De Ziua Sustenabilității în România, Raiffeisen Bank devine semnatar al Angajamentului pentru Mediu

Raiffeisen Bank își reafirmă angajamentul pentru banking responsabil și de impact prin semnarea Angajamentului pentru Mediu, o inițiativă prin care sectorul de business din România contribuie la realizarea Acordului de la Paris privind combaterea schimbărilor climatice. Semnarea angajamentului marchează Ziua Sustenabilității în România, o zi dedicată găsirii soluțiilor pentru încetinire ritmului încălzirii globale, inițiativă a Ambasadei Sustenabilității în România.
Alinierea la obiectivele setate de Angajamentul pentru Mediu înseamnă pentru Raiffeisen Bank accelerarea pașilor pentru implementarea unui sistem formal de inventariere a emisiilor de gaze cu efect de seră și reducerea amprentei de carbon. De altfel, impactul direct al operațiunilor băncii asupra mediului este monitorizat și comunicat anual, începând cu 2009, în Raportul de sustenabilitate, reamintind astfel că Raiffeisen Bank România este pionier pe piața locală în raportare non-financiară.
„Pentru Raiffeisen Bank, semnarea Angajamentului pentru Mediu accentuează încă o dată responsabilitatea pe care ne-o asumăm pentru gestionarea impactului pe care îl generăm, și, totodată, afirmarea publică a angajamentului pe care ni l-am luat pentru promovarea unui viitor mai verde. Astfel, contribuim la o societate și o lume mai responsabilă, construind un viitor mai bun pentru comunitățile pe care le deservim.”, a declarat Cristian Sporiș, Vicepreședinte Corporații, Raiffeisen Bank.

Cristian Sporiș, Vicepreședinte Corporații, Raiffeisen Bank

În ianuarie 2021, Raiffeisen Bank International (RBI) a devenit semnatar al Principiilor ONU pentru Banking Responsabil, un cadru unic pentru o industrie bancară sustenabilă, dezvoltat printr-un parteneriat între băncile din întreaga lume și Inițiativa Financiară a Organizației Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP FI). În primul an după semnare, Raiffeisen Bank România, ca parte din Grupul RBI, a trecut printr-un proces de analiză a impactului portofoliului asupra dezvoltării durabile.
Pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, Raiffeisen Bank România a adoptat deja o serie de măsuri pentru îmbunătățirea proceselor interne. Un exemplu în acest sens, este faptul că în prima parte a anului 2022 energia electrică utilizată în 88% din agențiile noastre (264 din 300) și în sediile centrale a provenit din surse regenerabile. De asemenea, banca își propune reducerea emisiilor provenite din transportul angajaților cu mașinile din flota proprie: până în 2025, parcul nostru auto va fi 10% electric și 40% hibrid.
Un alt demers prin care Raiffeisen Bank România susține reducerea amprentei de carbon este implicarea în inițiative de ecologie urbană și de mediu. În 2021 am participat la o amplă acțiune de împădurire, în județul Sibiu, unde au fost plantați 5.184 de nuci. Prin proiectul i’Velo, cel mai important proiect de bike-sharing din România lansat încă din 2010, banca susține accesul la variante alternative de transport și contribuie la limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră, ca urmare a utilizării unui mijloc de transport convențional.
Raiffeisen Bank România și-a asumat rolul de facilitator în tranziția către o economie verde și o comunitate sustenabilă
În conformitate cu obiectivul Uniunii Europene de a atinge neutralitatea din punct de vedere climatic până în anul 2050, Raiffeisen Bank a înțeles nevoia de a direcționa și mobiliza capitalul către sectoarele care pot asigura o tranziție rapidă și eficientă către un model economic sustenabil. Facem asta fie prin acordarea de finanțării sustenabile, prin programe dedicate clienților ce le facilitează integrarea principiilor ESG in activitatea lor, sau prin consultanță pe teme de sustenabilitate pentru clienții noștri. De altfel, 14% din portofoliul de credite pentru companii medii și mari reprezintă finanțări pentru proiecte sustenabile și 40% dintre creditele ipotecare acordate au fost pentru imobile eficiente energetic. Raiffeisen Bank a fost, totodată, prima banca din România care a emis obligațiuni verzi, prin care fondurile au fost folosite pentru finanțarea de clădiri verzi, transport ecologic și agricultură sustenabilă. Ca urmare, 1.985 tone CO2 au fost economisite anual prin portofoliul de credite verzi alocate obligațiunilor verzi în 2021.

Despre Raiffeisen Bank
Raiffeisen Bank activează de 25 de ani pe piața bancară din România, fiind una dintre cele mai mari bănci universale din țară. Banca deservește peste 2,28 milioane de clienți, persoane fizice și juridice, are 4.700 de angajați, 300 de unități în toată țara, 1.131 ATM-uri și MFM-uri, o rețea de aproximativ 28.000 POS-uri.

Despre Angajamentul pentru Mediu
Angajamentul pentru Mediu este primul demers care reunește mediul de afaceri din România în asumarea unui viitor sustenabil, în concordanță cu direcția europeană. Încurajăm toți liderii de business din România să se alăture misiunii de a combate schimbările climatice prin acțiuni care vizează reducerea amprentei de carbon la nivel de companie. Împreună putem schimba paradigma către o societate sustenabilă.
Puteți afla mai multe informații despre Angajamentul pentru Mediu la: http://www.angajamentpentrumediu.ro/

Despre Ziua Sustenabilității în România
Ziua Sustenabilității în România, o inițiativă lansată de Ambasada Sustenabilității în România ca un îndemn la conștientizare și acțiune comună pentru a combate schimbările climatice, care, alături de pierderea biodiversității și poluarea, reprezintă unul dintre factorii care cauzează tripla criză planetară cu care omenirea se confruntă în prezent.

 

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?