Revista Patronatului Român a organizat vineri, 21 octombrie, prima ediție a Conferinței „Finanțarea Societăților Comerciale”.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Revista Patronatului Român a organizat vineri, 21 octombrie, prima ediție a Conferinței „Finanțarea Societăților Comerciale”

Evenimentul, moderat de Aura Icodin – Fondator A_BEST și Cezar Iulian Armasu – Director Revista Patronatului Român a adus în atenția mediului de business aspecte relevante pentru oportunitățile de finanțare a societăților comerciale.
„Una dintre principalele provocări pe care le avem la nivelul României și al Uniunii Europene este dependența de sectorul bancar în ceea ce privește finanțarea companiilor. Dacă comparăm continentul european cu cel american vom vedea că companiile din SUA folosesc foarte mult de exemplu obligațiunile listate la bursă pentru a se finanța. În Europa și cu precădere în Romania, acest sector a crescut în ultimii ani, dar rămâne unul marginal față de ce se întâmplă cu finanțarea bancară” a arătat Mihai-Călin Precup, Secretar de Stat Ministerul Finanțelor, în deschiderea evenimentului, prezentând tema „Oportunități în diversificarea surselor de finanțare pentru societățile comerciale. Strategia pentru dezvoltarea pieței de capital”.
În debutul prezentării sale, Radu Hanga, Președinte Bursa de Valori București, a menționat:
„Mă bucur că vorbim despre finanțarea companiilor romanești în contextul în care avem publicată o strategie privind dezvoltarea pieței de capital. Noi la BVB discutăm despre cât de importantă este existența unei strategii. Noi, la BVB, avem strategia noastră de dezvoltare, strategie aprobată de acționarii bursei, bazată pe câțiva piloni importanți: investitoti, educație, companii.
Pe de alta parte, bursa este parte a unui ecosistem și este foarte important să lucram cu celelalte părți interesate: Guvernul României, autoritățile care supraveghează piața de capital, la sectorul bancar. Este foarte important că avem acesta strategie și că acesta nu pleacă neapărat de la BVB, ci pleacă de la Ministerul de Finanțe și de la Autoritatra de Supraveghere Financiară cu suportul OECD.
Acest lucru ne spune că există suport, că părțile interesate în finanțarea companiilor locale sunt aliniate în ceea ce privește importanta pieței locale și dezvoltarea ei.”
La Conferința „Finanțarea Societăților Comerciala”, alaturi de perspectiva autorităților și a bursei, a fost adusă în atenție și percepția antreprenorială a oportunităților și posibilităților de finanțare și dezvoltare a sectorului privat în România.
„Sunt antreprenor de 30 de ani, astfel încât am avut ocazia să cunosc ceea ce însemnă finanțarea companiilor în România, ce însemnă dezvoltarea sistemului bancar, a sistemului financiar, încă de la începuturile sale, pentru că acum 33 de ani România a intrat în etapa de dezvoltare capitalistă, occidentală.
Vin cu o perspectivă oarecum diferită față de antevorbitori, și mă bucur să aud că există planuri și există preocupare atât în sectorul guvernamental cât și în sectorul privat al BVB, există o preocupare pentru dificultățile pe care noi, antreprenorii români, le simțim.” A precizat Corneliu Bodea, CEO Adrem şi Preşedinte CRE.
Organizatorii mulțumesc în mod deosebit celor care au sprijinit acest proiect: partenerii instituționali: Bursa de Valori București, Camera de Comerț Româno – Britanică, Camera de Comerț Româno – Olandeză, Camera de Comerț și Industrie Bilaterală România – Portugalia, Professional Women’s Network România, Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton., European Mentoring and Coaching Council Romania, partenerilor: NAI România, ADREM, Romgaz, Dynamic Business Connections și partenerilor media: Revista Capital, Financial Intelligence, Club Antreprenor, infofinanciar.ro, Revista Cariere, Ziarul News, The Diplomat.
Detalii eveniment: https://revistapatronatuluiroman.ro/conferinta-finantarea-societatilor-comerciale/

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?