Ministerul Culturii organizează Gala Tezaure Umane Vii 2022

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish
Ministerul Culturii organizează Gala Tezaure Umane Vii 2022
Ministerul Culturii, în colaborare cu Consiliul Județean Argeș, prin Centrul de Cultură si Arte Argeș, organizează pe 25 octombrie 2022, ora 10:00, evenimentul „Gala Tezaure Umane Vii – 2022”, care va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, Pitești.
Scopul evenimentului este acela de a-i celebra și premia pe cei care au obținut titlul de Tezaure Umane Vii în anii 2020, 2021 și 2022 și care țin în viață creația românească tradițională. Totodată, prin acest eveniment care nu a mai fost organizat în ultimii doi ani, din cauza contextului pandemic, Ministerul Culturii își arată recunoștința față de persoanele care promovează și lasă moștenire, tuturor, elemente de patrimoniu național imaterial. De asemenea, Gala va da curs expresiei artistice a meșterilor și a rapsozilor populari, ce vor prezenta momente artistice reprezentative pentru titlul pe care l-au obținut.
În cadrul Galei Tezaure Umane Vii 2022 va participa, din partea Ministerului Culturii, Subsecretarul de Stat Costel-Cristian Lazăr, alături de specialişti din mediile de cercetare, academic, universitar, muzeografi, membrii Comisiei Naționale pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial și ai instituțiilor și centrelor de cultură din teritoriu.
Programul Tezaure Umane Vii este o inițiativă a UNESCO privind salvgardarea, păstrarea și transmiterea patrimoniului cultural imaterial ce vizează identificarea și recunoaşterea la nivel național a celor care creează și, implicit, păstrează valorile tradiționale.

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?