Vizibilitatea partidelor politice generată de miniștrii cabinetului Ciucă Presă scrisă, presă online, radio și TV

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Vizibilitatea partidelor politice generată de miniștrii cabinetului Ciucă
Presă scrisă, presă online, radio și TV

 

mediaTRUST prezintă studiul vizibilității partidelor politice generate de miniștrii cabinetului Ciucă, în presa scrisă, presa online, radio și TV în perioada 1 septembrie – 30 septembrie 2022.

 

Echipa de miniștri PNL – cele mai multe mențiuni în mass-media, în septembrie.

 

În studiul prezentat de mediaTRUST, miniștrii cabinetului Ciucă sunt citați în 66.373 de materiale, astfel: echipa de miniștri PNL ocupă locul întâi cu cele mai multe mențiuni în presa scrisă, online, radio și TV, urmată de echipa de miniștri PSD și UDMR. Referințele îi citează în calitate de miniștri ai cabinetului Ciucă.

Miniștrii PNL au înregistrat 33.046 de menţiuni, cu 6.683 mai multe decât în luna august. Miniștrii PSD sunt citați în 24.744 de materiale, cu 11.423 mai puține decât în cursul lunii august și cei UDMR cu 8.583 mențiuni în mass-media din România – presă scrisă, presă online, radio și TV, cu 430 mai puține față de luna precedentă.

La nivelul audienței pe toate mediile, presă scrisă, online, radio și TV, în perioada monitorizată de mediaTRUST, 1-30 septembrie 2022, se identifică prezența miniștrilor PNL pe prima poziție – după cum a calculat mediaTRUST, fiecare român a intrat în contact cu mesajele transmise de PNL în medie de peste 33 ori de ori pe lună (ajungând la 570,949,964 de contacte), urmați de miniștrii PSD, ceea ce se traduce prin faptul că audiența însumată a informațiilor despre aceștia a ajuns la fiecare român mai mult de 27 de ori într-o lună (463,758,182 contacte). Potrivit mediaTRUST, fiecare român a putut auzi mesajele UDMR în medie de 10 ori într-o lună (186,482,857 contacte).

 

Echipele de miniștri la guvernare în presa scrisă din România

 

Membrii Cabinetului Ciucă înregistrează în perioada 1-30 septembrie 2022, un număr de 1.754 articole în presa scrisă monitorizată de mediaTRUST, cu 413 mai puține decât în luna august.

 

Dintre aceștia, echipa de miniștri PNL înregistrează 883 articole în presa scrisă monitorizată de mediaTRUST, în perioada 1-30 septembrie 2022, echipa de miniștri PSD înregistrează 797 articole iar miniștrii UDMR sunt citați în 74 de materiale în presa scrisă.

 

Sorin-Mihai CÎMPEANU, cel mai mediatizat ministru al cabinetului Ciucă în luna septembrie.

 

Miniștrii PNL în presa scrisă din România.

 

PNL, prin ministrul Educației, Sorin-Mihai CÎMPEANU, înregistrează 340 de materiale în presa scrisă monitorizată de mediaTRUST, fiind cel mai vizibil ministru al cabinetului Ciucă. Materialele în care acesta a fost menționat au avut ca subiect guvernul Ciucă, precum și activitatea în calitate de ministru al Educației. Vârful audienței este înregistrat în data de 1 septembrie 2022, cu materiale despre programul Masa Caldă în școli și extinderea numărului de școli care vor beneficia de finanţare de la bugetul de stat pentru acest program, precum și articole despre problemele de la începerea noului an şcolar- problema toaletelor din curtea şcolii care reprezintă ” o pată pe imaginea sistemului de învăţământ”. Cele mai active surse din presa scrisă care îl menționează pe ministrul demisionar al educației sunt Informația Zilei (Satu Mare), Mara (Teleorman), Obiectiv de Suceava, Crai Nou (Suceava) și Translivania Expres.

 

Virgil-Daniel POPESCU, Ministrul Energiei din partea PNL, înregistrează 235 de materiale în presa scrisă, cu 26 mai multe decât în august 2022. Vârful vizibilității se înregistrează în data de 7 septembrie, în contextul discuțiilor legate de criza energetică și asigurările date de ministrul energiei cu privire la stocul de gaze care este mai mare comparativ cu luna noiembrie a anului trecut. Cele mai active surse care îl citează pe ministrul energiei sunt Informația Zilei (Satu Mare), Caţavencii, Nine o’Clock, Bursa și Impact în Gorj.

 

Lucian Nicolae BODE, ministrul afacerilor interne, este citat în 65 de publicații scrise, cu 23 mai puține materiale decât în august . Trendul ascendent al vizibilității ministrului afacerilor interne este evident în data de 8 și 12 septembrie 2022, în contextul discuțiilor de aderare la spaţiul Schengen. Sursele cele mai active din presa scrisă care îl citează pe Lucian Bode: Allgemeine Deutsche Zeitung, Informatia Zilei (Satu Mare), Obiectiv de Suceava și România liberă.

Miniștrii PSD în presa scrisă din România.

 

Sorin Mihai GRINDEANU, este cel mai mediatizat ministru PSD în presa scrisă în perioada monitorizată, 1-30 septembrie 2022, înregistrând 176 referințe în presa scrisă monitorizată de mediaTRUST. Materialele în care acesta a fost menționat au avut ca subiect guvernul Ciucă, precum și activitatea în calitate de ministru al transporturilor și infrastructurii. Acesta a înregistrat vârful de vizibilitate în data de 23 septembrie 2022, cu articole în presa scrisă în care Sorin Mihai Grindeanu a declarat că este împotriva majorării indemnizaţiilor pentru demnitari și că nu există motive să fie crescute. Un alt subiect mediatizat care îl vizează pe Sorin Grindeanu, a fost cel al desemnării câştigătorului licitaţiei pentru construirea secţiunii, între localităţile Margina (judeţul Timiş) şi Holdea (judeţul Hunedoara) din autostrada A1 Lugoj – Deva.  Cele mai active publicații care l-au menționat pe ministrul transporturilor și infrastructurii sunt Allgemeine Deutsche Zeitung, Agenda Timişoara, Obiectiv de Suceava, Viața liberă (Galati) și Bursa.

 

Marius-Constantin BUDĂI, ministrul muncii și solidarității sociale din partea PSD, înregistrează 135 mențiuni în presa scrisă, situându-se astfel pe ce-a dea doua poziție în studiul prezentat. În perioada monitorizată, vârful vizibilității ministrului PSD s-a înregistrat în data de 1 septembrie 2022, cu materiale în publicațiile scrise privind propunerea creşterii salariului minim de la 2.550 de lei, la 3.000 de lei, majorarea pensiei minime de la valoarea de 1.000 de lei la valoarea de 1.100 de lei și majorarea punctului de pensie de la valoarea de 1.586 de lei la valoarea de 1.745 de lei. Cele mai active surse din presa scrisă cu mențiuni pentru ministrul sănatății, sunt: Informația Zilei (Satu Mare), Gazeta de Nord Vest (Satu Mare), Obiectiv de Suceava, Allgemeine Deutsche Zeitung și Monitorul de Botoșani.

Petre DAEA, ministrul agriculturii este al treilea cel mai menționat ministru în presa scrisă din România, în perioada monitorizată, 1-30 septembrie 2022, cu 133 de materiale publicate, în scădere față de luna august când a înregistrat 301 mențiuni. Cea mai mare vizibilitate a ministrului agriculturii s-a înregistrat în data de 29 septembrie iar cele mai relevante articole care îl menționează se referă la accelerarea execuţiei lucrărilor de investiţii în sistemele de irigaţii. Sursele cele mai active care l-au menționat pe ministrul agriculturii sunt Profitul agricol, Cuget liber (Constanta), Informația Zilei (Satu Mare), Agrimedia și Cuvântul liber (Mureș).

 

 

Miniștrii UDMR în presa scrisă din România.

 

UDMR se remarcă prin ministerul sportului, reprezentat prin Carol-Eduard NOVÁK, cu 38 de mențiuni în presa scrisă din România în perioada monitorizată de mediaTRUST, 1-30 septembrie 2022, în scădere față de august când a fost menționat de 80 de ori. Vârful de vizibilitate este în data de 1 septembrie 2022, în contextul intenției de a majora sancţiunile pentru cluburile care folosesc peste 60% sportivi străini. Sursele cele mai active în menționarea ministrului sportului în cadrul publicațiilor scrise, sunt: Obiectiv de Suceava, Gazeta Sporturilor, Jurnal Arădean și Caţavencii.

 

Pe locul al doilea se situează ministrul mediului, apelor și pădurilor, Barna TÁNCZOS, cu 25 de materiale în presa scrisă, cu 13 mai puține referințe comparativ cu august și un vârf al vizibilității în data de 29 septembrie. Acesta a fost menționat în contextul intervenției Guvernului pe piața lemnului, mai precis la proiectul de act normativ ce are ca scop plafonarea prețului la lemn. Cele mai active surse care îl menționează pe Barna TÁNCZOS, sunt Informația Zilei (Satu Mare), Prahova, Evenimentul Regional al Moldovei și Nine o’Clock.

 

Pe următoarea poziție se situează Attila-Zoltán CSEKE, cu doar 6 articole în presa scrisă și un vârf al vizibilității în data de 2 septembrie, cele mai active surse care l-au citat fiind Jurnalul Olteniei, Allgemeine Deutsche Zeitung și Monitorul de Mediaș.

 

Echipele de miniștri la guvernare – TV

 

Miniștrii PNL, cei mai mediatizați pe TV în luna septembrie.

 

Membrii Cabinetului Ciucă înregistrează în perioada 1-30 septembrie 2022, un număr de 5.276 de referințe pe posturile TV monitorizate de mediaTRUST.

Dintre aceștia, miniștrii PNL înregistreză 2.441 de mențiuni la posturile TV monitorizate de mediaTRUST. La nivelul audienței pe TV, în perioada monitorizată de mediaTRUST, 1-30 septembrie 2022, se identifică prezența miniștrilor PNL pe prima poziție – după cum a calculat mediaTRUST, fiecare român a intrat în contact cu mesajele transmise de PNL la TV în medie de peste 16 de ori pe lună (ajungând la 273,494,000 de contacte), urmați de miniștrii PSD, cu 2.080 mențiuni la TV, ceea ce se traduce prin faptul că mesajele PSD au ajuns la fiecare român mai mult de 15 de ori pe lună (264,917,000 contacte). Miniștrii UDMR sunt citați în 755 materiale TV. Astfel, potrivit mediaTRUST, audiența însumată a informațiilor despre miniștrii UDMR a fost recepționată de fiecare român în medie de peste 6 ori într-o lună (111,615,000 contacte).

 

Virgil-Daniel POPESCU și Sorin-Mihai CÎMPEANU, cei mai mediatizați miniștrii PNL în luna septembrie la TV.

 

PNL, prin Virgil-Daniel POPESCU ministrul energiei, înregistrează 1.075 de apariții la posturile TV monitorizate de mediaTRUST, fiind astfel cel mai mediatizat ministru PNL la TV în luna septembrie. Materialele în care acesta a fost menționat au avut ca subiect guvernul Ciucă, precum și activitatea în calitate de ministru al energiei. Vârful vizibilității se înregistrează în data de 6 septembrie 2022, în contextul alimentării cu gaze a României și a asigurarilor transmise de ministrul energiei că ”avem gaz înmagazinat în proporție de 75.6% din capacitate, adică mai mult decât aveam la 1 noiembrie anul trecut”. Potrivit mediaTRUST, fiecare român a interacționat cu mesajele ministrului energiei precum si cu referințe la activitatea acestuia, de aproape 8 ori într-o lună (134,897,000 contacte). Sursele TV cele mai active în menționări cu privire la Virgil-Daniel POPESCU, sunt: Digi24 (171), ANTENA3 (168), Euronews Romania (142), B1TV (124), Romania TV (118).

 

Sorin-Mihai CÎMPEANU, ministrul demisionar al educației din partea PNL, înregistrează 689 de mențiuni la TV, cu un vârf al vizibilității în data de 5 septembrie si 30 septembrie, cu materiale care se referă la începutul anului școlar și schimbarile din învățământ dar și la demisia din funcția de ministru al educației, anunțată printr-o postare pe o rețea socială. La un număr de 689 de referințe și o audiență însumată a informațiilor de 68,140,000, din calculul mediaTRUST rezultă faptul că mesajele transmise au ajuns la fiecare român în medie de 4 ori pe parcursul lunii septembrie. Euronews Romania (116), B1TV (100), Digi24 (99), ANTENA3 (96), TVR1 (37), sunt cele mai active surse TV care menționează numele și activitatea fostului ministru al educației, în perioada monitorizată, 1-30 septembrie 2022.

 

Ioan Marcel BOLOŞ are 211 referințe TV în perioada monitorizată, 1-30 septembrie 2022, în creștere față de luna trecută, când a înregistrat 129 mențiuni. În data de 22 septembrie a fost înregistrat vârful vizibilității, în contextul votului din Senat și a aprobării majorării de sporuri și salarii în cuantum de 25 % pentru demnitari. Analizând mențiunile în perioada monitorizată și audiența însumată (20,125,000), rezultă că fiecare român a avut acces la mesajele acestuia cel puțin o dată în cursul lunii septembrie. Sursele care l-au menționat cel mai des pe Ioan Marcel BOLOŞ sunt Euronews Romania (43), Digi24 (32), Antena 3 (24), B1TV (23) și Profit News TV (23).

 

 

Miniștrii PSD la TV – Marius-Constantin BUDĂI, cel mai mediatizat ministru PSD la TV în luna septembrie.

 

Marius-Constantin BUDĂI, ministrul muncii și solidarității sociale din partea PSD, înregistrează 523 referințe la posturile TV monitorizate de mediaTRUST, situându-se pe prima poziție în studiul prezentat, înregistrând totuși o scădere față de luna august, când a avut 598 referințe. Vârful vizibilității ministrului se înregistrează în data de 1 septembrie iar materialele în care Marius-Constantin BUDĂI a fost menționat se referă la tensiunile din interiorul coaliției de guvernare după anunțul ministrului despre noua majorare a pensiilor fără să se fi consultat cu premierul înainte. Potrivit mediaTRUST, fiecare român a putut auzi mesajele ministrului în medie de peste 4 ori într-o lună (70,956,000 contacte). Cele mai multe referințe despre ministrul muncii au fost difuzate de România TV (133), Realitatea Plus (110), ANTENA3 (99), Digi24 (43), B1TV (35).

 

Sorin Mihai GRINDEANU, ministrul transporturilor și infrastructurii, are 391 mențiuni la posturile TV monitorizate de mediaTRUST în perioada 1-30 septembrie 2022, , în scădere față de luna august când a înregistrat 434 referințe. Materialele în care acesta a fost menționat au avut ca subiect guvernul Ciucă, precum și activitatea în calitate de ministru al transporturilor și infrastructurii. Cele mai multe materiale în care a fost menționat Sorin Mihai GRINDEANU au apărut în data de 7 septembrie, ca urmare a crizei Blue Air și a deciziei operatorului aerian care a anunțat că nu mai ridică aeronave de la sol, chiar dacă Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei. Ministrul transporturilor a declarat că statul va aloca 5000000 de lei companiei TAROM pentru a-i repatria pe cei afectați de măsura Blue Air.

După cum a calculat mediaTRUST, audiența însumată a informațiilor despre ministrul transporturilor arată că fiecare român a intrat în contact cu mesajele acestuia în medie de aproape 3 ori în luna septembrie (ajungând la 48,361,000 de contacte).

Cele mai active surse TV cu materiale despre ministrul transporturilor în perioada monitorizată de mediaTRUST, 1-30 septembrie 2022: Euronews Romania (77 referințe), Digi24 (53), ANTENA3 (51), B1TV (51), Realitatea Plus (35).

 

Aceștia sunt urmați de Adrian CÂCIU, ministrul de finanțe, cu 359 mențiuni pe TV, în scădere față de luna august, cand a înregistrat 464 referințe. Acesta a înregistrat un vârf al vizibilității în data de 2 septembrie, atunci când ministrul finanțelor a anunțat că sunt bani pentru creșterea pensiilor cu 10 % cum a anunțat și PSD și că este nevoie de o discuție importantă pe tema creșterii pensiilor și a salariului minim.

Numărul de referințe la TV pe parcursul lunii septembrie se traduce prin faptul că mesajele despre acesta au ajuns la fiecare român de 2 ori (34,001,000).

 

 

Miniștrii UDMR la TV. Hunor KELEMEN și Barna TÁNCZOS, cei mai mediatizați miniștri UDMR în luna august.

 

UDMR se remarcă prin ministrul Barna TÁNCZOS, cu 459 materiale pe TV, în creștere față de luna august când a fost citat în 325 de materiale. Vârful vizibilității s-a înregistrat în data de 7 septembrie, în contextul haosului generat în aeroporturile din România, după ce compania Blue Air a anunțat că anulează toate zborurile. Compania a transmis atunci că a ajuns în această situație pentru că i-au fost blocate conturile de către Ministerul Mediului și nu mai poate să își folosească banii. Conform studiului, cele mai active surse TV în perioada 1-30 septembrie 2022, au fost ANTENA3 (66 mențiuni), Digi24 (59), PROTV (50), Romania TV (49) și Euronews Romania (47).  Astfel, conform mediaTRUST, fiecare român a putut urmări mesajele ministrului în medie de 4 ori în cursul lunii septembrie (70,757,000 contacte).

 

Viceprim-ministrul Hunor KELEMEN, a fost citat în 133 materiale la TV în această perioadă monitorizată de mediaTRUST, generând un vârf al vizibilității în data de 15 septembrie în contextul măsurii compensării prețului la benzină iar ministrul mediului a considerat că ajutorul de 50 de bani a dat rezultate și, dacă există resurse bugetare, compensarea se va prelungi până la primăvară.

Conform mediaTRUST, fiecare român a putut urmări mesajele viceprim-ministrului în medie o dată în cursul lunii septembrie (12,050,000 contacte). În perioada monitorizată de mediaTRUST, Antena 3 a avut 39 de mențiuni despre Hunor KELEMEN, Digi24 (27), Euronews România (25), B1TV (22) și România TV (7).

 

Următorul ministru mediatizat este Carol-Eduard NOVÁK, citat în 85 de materiale, cu un vârf al vizibilității în data de 27 septembrie 2022, în contextul revenirii în țară a canotorilor romîni care au câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial din Cehia. Antena 1 a avut 13 referințe despre ministrul sportului, B1TV (11), Euronews Romania (11) iar PROTV (11).

 

 

Echipele de miniștri la guvernare – Radio

 

Membrii cabinetului Ciucă înregistrează în perioada 1-30 septembrie 2022, un număr de 2.672 de menționări pe posturile radio monitorizate de mediaTRUST.

 

Dintre aceștia, miniștrii PNL înregistreză 1.166 referințe la posturile radio monitorizate de mediaTRUST, în perioada 1-30 septembrie 2022. Materialele difuzate pe posturile de radio monitorizate au generat o audiență de 208,621,000, de aici rezultând faptul că fiecare român a intrat în contact cu mesajul PSD la Radio, în medie de 12 ori într-o lună.

Miniștrii PSD înregistreză 675 menționări și au generat o audiență de 126,717,000, ceea ce se traduce prin faptul că mesajele PSD la Radio au ajuns la fiecare român în medie de peste 7 ori în cursul lunii septembrie.

Miniștrii UDMR au fost citați în 295 materiale radio și au înregistrat o audiență de 57,784,000, altfel spus fiecare român a intrat în contact cu mesajele miniștrilor UDMR la radio de peste 3 ori pe parcursul lunii septembrie.

 

Miniștrii PNL la RADIO. Sorin-Mihai CÎMPEANU, cel mai mediatizat ministru la radio în septembrie.

 

PNL, prin ministrul demisionar al educației, Sorin-Mihai CÎMPEANU, înregistrează 466 de materiale la posturile radio monitorizate de mediaTRUST, fiind astfel cel mai menționat ministru PNL în studiul prezentat. Materialele în care acesta a fost menționat au avut ca subiect guvernul Ciucă, precum și activitatea în calitate de ministru al Educației. Demisia din funcția de ministru al educației după ce i s-a cerut intens acest lucru, în urma acuzațiilor de plagiat, este cel mai mediatizat material din mediul radio, Sorin-Mihai CÎMPEANU fiind cel mai mult menționat în data de 30 septembrie 2022 (peste 62 materiale difuzate în această zi).

Digi FM, București FM, România Actualități, București FM și Radio France Internationale au fost posturile de radio cu cele mai multe mențiuni despre acesta.

Din calculul mediaTRUST, fiecare român a putut auzi mesajele ministrului în medie de aproape 5 ori în perioada monitorizată, 1-30 septembrie 2022.

 

Virgil-Daniel POPESCU, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri din partea PNL, înregistrează 411 materiale la radio, cu 51 mai multe decât în luna august.

Digi FM, Romania Actualități, Radio France Internationale, Bucuresti FM și Europa FM sunt posturile radio cu cele mai multe mențiuni despre ministrul Virgil Popescu.

 

Marian-Cătălin PREDOIU, este citat în 89 de materiale radio în perioada monitorizată, 1-30 septembrie 2022, în creștere față de luna precedentă, când a fost menționat de 56 ori.

România Actualități, Radio Guerrilla, Radio France Internationale și Digi FM sunt posturile de radio care au cele mai multe menționări pentru ministrul Justiției.

 

Miniștrii PSD la RADIO. Sorin Mihai GRINDEANU, prima poziție la Radio.

 

Sorin Mihai GRINDEANU, ministrul transporturilor și infrastructurii din partea PSD, este citat în 202 materiale la posturile radio monitorizate de mediaTRUST, situându-se astfel pe prima poziție la radio în studiul prezentat. Vârful vizibilității ministrului Sorin Grindeanu a fost în data de 7 septembrie, acesta fiind citat cel mai des de posturile Digi FM, București FM, Europa FM, Kiss FM și România Actualități.

Cifrele indicate în analiză se traduc prin faptul că mențiunile despre acesta au ajuns la fiecare român mai mult de 2 ori pe lună (34,296,000 de contacte).

 

Alexandru RAFILA, ministrul Sănătății, ocupă a doua poziție în perioada monitorizată, 1-30 septembrie 2022, înregistrând 137 materiale la posturile radio. Materialele în care acesta a fost menționat au avut ca subiect guvernul Ciucă, precum și activitatea în calitate de ministru al Sănătății. Vârful vizibilității îl reprezintă materialele referitoare la cererile în creștere pentru iodura de potasiu precum și materiale privind campania de vaccinare antigripală care va începe în curând.

Kiss FM, Digi FM, România Actualități, Europa FM și Magic FM sunt posturile radio care îl menționează cel mai des pe Alexandru RAFILA.

Din rezultatele audienței însumate despre ministrul sănătății, rezultă că fiecare român a putut intra în contact cu mesajele transmise în medie de aproape 2 ori în cursul lunii septembrie (ajungând la 28,560,000 de contacte).

 

Aceștia sunt urmați de Marius-Constantin BUDĂI, care înregistrează 125 de mențiuni pe posturile radio monitorizate. În contextul propunerii PSD în coaliția de guvernare a majorării salariului minim pe economie și a pensiilor, ministrul muncii și solidarității sociale beneficiază de peste 40 de mențiuni la radio în data de 1 septembrie 2022.

Miniștrii UDMR la RADIO

 

Ministrii UDMR sunt activi în zona radio, cu 295 materiale în perioada monitorziată de mediaTRUST, 1-30 septembrie 2022.

 

Cel mai menționat ministru UDMR este Barna TÁNCZOS, ministrul mediului, apelor și pădurilor, cu 236 materiale în mediul radio, în creștere față de luna august când a fost citat în 157 materiale.

Magic FM, Digi FM, România Actualități, Europa FM și Kiss FM sunt posturile radio care cu cele mai multe referințe la adresa ministrului mediului.

Conform audienței generale înregistrate (46,433,000), referințele către Barna TÁNCZOS au putut fi auzite la radio de fiecare român mai mult de 3 ori în cursul lunii septembrie.

 

Hunor KELEMEN, viceprim-ministrul UDMR, se remarcă cu 34 de mențiuni pe radio, în scădere față de luna precedentă, când a înregistrat 64 de referințe.

 

Următorul ministru UDMR citat de posturile de radio monitorizate de mediaTRUST este Attila-Zoltán CSEKE, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei, citat în 22 de materiale.

 

Vârful de audiență a fost înregistrat de ministrul Barna TÁNCZOS, în data de 6 septembrie 2022, cu subiecte privind blocarea conturilor operatorului aerian român Blue Air care ”nu justifică în niciun fel suspendarea zborurilor”, ministrul solicitând companiei să-și onoreze obligațiile față de pasageri și față de bugetul de stat dar și materiale despre modificarea finanțării programului Rabla Local, ministrul mediului Tanczos Barna anunțând că primăriile vor suporta doar 20-25 % din bonusul de 3.000 de lei pentru casarea unei mașini vechi și nu jumătate, așa cum s-a propus inițial, diferența de bani urmând a fi suportată de Administrația Fondului pentru Mediu.

Echipele de miniștri la guvernare – Online și Social media

 

PNL, cele mai multe mențiuni în luna septembrie.

 

Membrii cabinetului Ciucă înregistrează în perioada 1-30 septembrie 2022, un număr de 57.207 de mențiuni în online și social media monitorizate de mediaTRUST.

 

Miniștrii PNL înregistreză 28.556 de materiale, în creștere față de luna precedentă când au înregistrat 23.634 referințe, ceea ce se traduce prin faptul că mesajele miniștrilor PNL au ajuns la fiecare român de 4 ori în cursul lunii septembrie (67,345,505 de contacte).

 

Miniștrii PSD înregistreză 21.192 de materiale pe portalurile online și social media monitorizate de mediaTRUST, în scădere față de luna august când au fost citați de 30.549 ori. După cum a calculat mediaTRUST, un român ar fi putut intra în contact cu mesajele PSD în mediul online în medie de peste 3 ori în luna septembrie (ajungând la 54,488,047 de contacte).

 

Miniștrii UDMR au fost citați în 7.459 de materiale online, cu o mică scădere față de luna august când au fost menționați în 7.539 de materiale. Astfel, fiecare român a intrat în contact cu mesajele UDMR în online și social media, cel mult o dată în cursul lunii septembrie (14,946,246 contacte).

Miniștrii PNL – cele mai multe menționări în online și social media în luna septembrie

 

Cel mai citat ministru din partea PNL este Sorin-Mihai CÎMPEANU, cu 10.075 de materiale în online și social media în perioada monitorizată de mediaTRUST, 1-30 septembrie 2022. Acesta înregistrează o creștere față de luna trecută, când a avut 7.736 de referințe în online și social media. Audiența însumată a informațiilor despre ministrul demisionar al educației (30,125,203) se traduce prin faptul ca fiecare român a avut acces la mesajele acestuia de aproape 2 ori în cursul lunii septembrie.

 

Ministrul PNL Virgil-Daniel POPESCU ocupă poziția a doua, cu 7.746 menționări, în creștere față de luna august când a fost citat în 5.833 de materiale.

 

Următorul ministru PNL în topul vizibilității în online și social media, este Ioan Marcel BOLOŞ, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, cu 2.409 mențiuni, cu 506 mai multe decât in august.

 

 

Miniștrii PSD – vizibilitate în scădere în online si social media

 

În perioada monitorizată de mediaTRUST, 1-30 septembrie 2022, Sorin Mihai GRINDEANU, ministrul transporturilor și infrastructurii din partea PSD este cel mai citat, cu 4.579 de materiale monitorizate de mediaTRUST, în scădere de la 5.698 menționări înregistrate luna precedentă. După cum a calculat mediaTRUST, fiecare român a putut intra în contact cu referințele către Sorin Mihai GRINDEANU cel puțin o dată într-o lună (ajungând la 9,814,755 de contacte).

 

Alexandru RAFILA, pentru perioada monitorizată, 1-30 septembrie 2022, fiind menționat în 3.415 materiale în online și social media, în scădere față de luna august când a fost citat în 7.640 materiale.

Ministrul Marius-Constantin BUDĂI ocupă poziția a treia, cu 3.356 menționări în online și social media, de asemenea în scădere față de august cand a înregistrat 4.693.

 

 

Miniștrii UDMR în online și social media

 

Ministrii UDMR sunt activi în zona online și social media, cu 7.459 materiale în perioada monitorziată de mediaTRUST, 1-30 septembrie 2022.

 

Cel mai menționat ministru UDMR în online și social media este Barna TÁNCZOS, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, cu 3.781 de materiale în mediul online și social media, în creștere față de luna august când a fost citat în 2.290 materiale.

 

Ministrul Attila-Zoltán CSEKE se remarcă cu 1.586 de mențiuni în online și social media iar Hunor KELEMEN înregistrează 1.297 mențiuni în online și social media între 1-30 septembrie 2022.

 

Metodologie

 

Notă: În prezentul studiu, Vizibilitatea partidelor politice generată de miniștrii cabinetului Ciucă – Presă scrisă, presă online, radio și TV, pentru o analiză echilibrată și pentru păstrarea echidistanței în evaluarea mediatizării echipelor ministeriale, apariţiile Primului Ministru Nicolae Ionel Ciucă nu au fost incluse. În realizarea studiului s-au luat în calcul doar miniștrii cu portofoliu.

 

Analiza include toate materialele din presa tipărită, posturile de radio și TV monitorizate de mediaTRUST precum și site-urile, paginile oficiale facebook, twitter, instagram, youtube, bloguri, podcast-uri si comentarii retele socializare. Pentru mai multe detalii privind monitorizarea presei scrise, radio, TV, online și social media consultați www.mediatrust.ro.

 

Pentru măsurarea impactului (audienţei) materialelor incluse în studiu sunt folosite datele de audienţă furnizate de ARMA (pentru televiziuni), BRAT (pentru presa tiparită), ARA (pentru radio) şi metode proprietate mediaTRUST în cazul mediului online (inclusiv Social Media).

 

Despre mediaTRUST

 

mediaTRUST România, parte a Institute of Media Monitoring (IMM) din Polonia, oferă clienţilor săi acces la informaţiile apărute zilnic în mass media (presă scrisă, online, radio şi TV) din 15 ţări din Europa Centrală şi de Est. Din 2004 suntem membri ai organizaţiei internaţionale de elită FIBEP (Federation Internationale des Bureaux d’Extraits de Presse), iar în 2014 am devenit membri BRAT (Biroului Român de Audit Transmedia) şi ARMA (Asociaţiei Române pentru Măsurarea Audienţelor).

 

 

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?