Managementul de proiect, o necesitate pentru funcționarea eficientă a administrației publice centrale și locale

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Managementul de proiect, o necesitate pentru funcționarea eficientă a administrației publice centrale și locale

 

Managementul de proiect este o necesitate pentru ca administrația publică să funcționeze eficient, sunt de părere specialiștii în domeniu, împreună cu reprezentanții guvernamentali și cel academic, aflați la dezbaterea aniversară „I am Romanian PM”, organizată cu ocazia împlinirii a două decenii de activitate a PMI Romania Chapter.
Evenimentul, organizat cu implicarea tuturor actorilor pieței, a adus în prim plan importanța managementului de proiect ca profesie și ca metodă, în implementarea de proiecte în România, modul de acțiune, setarea obiectivelor și urmărirea rezultatelor fiind esențiale pentru reușita oricărui proiect în derulare.
Oana Țoiu, deputat, membru al Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială, a declarat: „Este un moment esențial în care să se pună bazele parteneriatului între mediul privat și cel public. Obiectivele private și cele publice sunt comune, motiv pentru care, cred că trebuie să avem încredere reciprocă și să susținem proiectele și implementarea lor corespunzătoare de către profesioniști, pentru a avea cele mai bune rezultate. Pentru eficientizarea administrației publice este obligatoriu de implementat managementul de proiect cu rezultate concrete și termene clare de finalizare”.
La rândul său, George Tuță, deputat, membru al Comisiei pentru industrii și servicii, consideră că „o astfel de dezbatere publică este binevenită întrucât esența îmbunătățirii o reprezintă dialogul constant între toți factorii implicați”.
În cadrul dezbaterilor privind rolul educației în formarea managerilor de proiecte, specialiștii consideră că mediul guvernamental, cel privat și academic trebuie să înțeleagă că doar împreună pot construi inițiative sistemice pentru a eficientiza rapid administrația publică centrală și locală.
„Educația stă la baza creșterii competențelor de project management coroborată cu nevoia de a face un transfer de cunoaștere dinspre zona academică în zona profesională a celor care administrează proiectele în România”, a declarat Tănase Stamule, decan FABIZ.
În cadrul conferinței s-a agreat nevoia de cooperare continuă a tuturor factorilor , demers ce poate constitui bazele unei coagulări a celor implicați, în vederea obținerii de rezultate imediate, cu impact major în dezvoltarea de proiecte esențiale pentru eficientizarea administrației publice.
Conferința a fost structurată pe trei paneluri: guvernamental, unde au participat- Oana Țoiu, George Tuță și Mihai- Gabriel Buiculescu, academic –Tănase Stamule, Simona Bonghez, Dan Suciu , Narciss Popescu și Ilie Dragan și project of My Heart- Asociația Monumentelor, OMV Petrom, Asociația MagiCamp, Fundația Cărturești, Primăria Sector 4, Endava, Renault Group și NTT DATA România. Moderatorul evenimentului a fost jurnalista Antoaneta Banu.
PMI este reprezentat în întreaga lume prin filiale locale conduse de voluntari și este un hub pentru managementul proiectelor. Prin colaborare, educație și cercetare la nivel global, PMI reunește peste trei milioane de profesioniști din întreaga lume, pregătindu-i pentru “project economy”: economia centrată pe proiecte. Project Management Institute (PMI) are mai mult de 300 de comunități locale în 214 țări și teritorii din lume, 650.000 membri și 14.000 voluntari.

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?