Valentin Anghel, CEO AVBS Credit: Crește IRCC, cresc dobânzile creditelor existente! Refinanțează GRATUIT în credit ipotecar cu dobândă fixă!

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Valentin Anghel, CEO AVBS Credit: Crește IRCC, cresc dobânzile creditelor existente! Refinanțează GRATUIT în credit ipotecar cu dobândă fixă!

Până la sfârșitul lunii septembrie 2022 IRCC va rămâne la valoarea sa prezentă de 2.65%, însă începând cu 1 octombrie 2022, indicele de referință IRCC se majorează și atinge pragul de 4.06%. Începând cu 1 ianuarie 2023, conform calculelor care au putut fi realizate până astăzi, s-a constatat faptul că IRCC va atinge pragul istoric de aproximativ 5.7%.


Aceste creșteri trimestriale ale indicelui de referință IRCC conduc la o majorare considerabilă a ratelor pentru toate creditele bancare contractate cu dobânda variabilă formată din marja băncii + IRCC calculat la 3 luni. Categoriile de credite existente puternic afectate de majorările IRCC sunt: creditele Noua Casă și creditele ipotecare cu dobânda variabilă raportată la IRCC. Astfel, de la începutul anului viitor dobânzile variabile la creditele ipotecare vor fi de pe peste 8%, în funcție de marja fixă de profit a băncii contractată de client. Iar dobânzile la Noua Casă vor fi de aproximativ 8%.
Nici creditele cu dobânzi variabile raportate la ROBOR nu se situează mai bine. Încă de la începutul lunii august 2022, ROBOR 3M fluctuează între 7.91% și 8%. Acest lucru înseamnă că atât dobânzile variabile raportate la ROBOR ale creditelor Prima Casă, cât și cele ale creditelor ipotecare existente, au depășit marja critică de 10%.
Ratele creditelor existente cu dobânzi variabile raportate la ROBOR aproape că s-au dublat, iar într-un termen de maximum 6 luni și ratele creditelor existente cu dobânzi variabile raportate la IRCC se vor majora chiar și cu 70% – 80%.
Soluția pentru diminuarea ratelor constă în refinanțarea GRATUITĂ printr-un credit cu dobândă FIXĂ. Astfel, toate creditele Prima Casă, Noua Casă și ipotecare cu dobânzi variabile raportate la ROBOR sau IRCC pot fi refinanțate GRATUIT în credite ipotecare STANDARD, pe dobândă FIXĂ, mult mai avantajoasă, stabilă și sigură.
Refinanțarea se realizează GRATUIT deoarece la momentul scrierii acestui articol există o soluție de refinanțare în credit ipotecar cu dobândă FIXĂ care NU prespune niciun cost pentru client: fără costuri notoariale, fără cost de evaluare imobil, fără cost de analiză dosar și fără cost de administrare lunară a creditului. Și pe lângă faptul că refinanțarea NU COSTĂ nimic, creditul ipotecar de refinanțare are o dobândă foarte bună: 6.9% dobânda FIXĂ pe 5 ani, cu asigurare de viață INCLUSĂ, iar din anul 6 dobânda devine variabilă și va fi formată din marja băncii de 2.1% + IRCC 3M.

Este adevărat, când crește IRCC cresc și dobânzile variabile ale creditelor. Însă piața bancară permite refinanțarea GRATUITĂ în credit ipotecar cu dobândă fixă. Așadar, aceasta e soluția cea bună și sigură pe termen mediu și lung pentru debitorii care vor să se protejeze de fluctuațiile IRCC sau ROBOR, ne declară Valentin Anghel, CEO al companiei de intermedieri credite bancare, AVBS Credit.
AVBS Credit este o companie de brokeraj bancar din România, înființată în anul 2007, care intermediază GRATUIT pentru clienții persoane fizice și juridice toate tipurile de credite, de la 40 de bănci și IFN-uri din România. Brokerii de credite AVBS sunt autorizați A.N.P.C. și au puncte de lucru în București și în alte 20 de orașe din țara noastră.
Pentru mai multe detalii despre refinanțarea în credit ipotecar cu dobândă fixă puteți accesa site-ul avbs.ro sau puteți contacta un broker de credite pe e-mail: office@avbs.ro sau telefonic la numărul de telefon 021 230 43 43, apel cu tarif normal.

 

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?