Restart Energy implementează un sistem de panouri fotovoltaice pentru compania Kosarom, în valoare de 278.000 de euro

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Restart Energy implementează un sistem de panouri fotovoltaice pentru compania Kosarom, în valoare de 278.000 de euro

• Investiție în valoare de 278.000 de euro ce urmează a fi amortizată în mai puțin de 4 ani de zile
• 889 de panouri, construite pe o suprafață de 3.500 mp, cu o putere de 400 kWp
• Panourile solare vor produce 10.425 MWh în 25 de ani, însemnând o reducere totală a costurilor cu energia de aproximativ 2.1 milioane de euro
• Reducerea emisiilor de CO2 cu 131 de tone pe an și scăderea deșeurilor radioactive anuale cu 1,3 kg
• Fotogeneratoarele voltaice vor fi montate pe acoperișul unității Kosarom din Pașcani, județul Iași

Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenți de energie electrică de pe piața locală, anunță semnarea unui contract în valoare de 278.000 de euro cu compania Kosarom, pentru instalarea unor fotogeneratoare voltaice cu o putere de 400 kWp.

Noul proiect presupune instalarea a 889 de panouri fotovoltaice, pe o suprafață de 3.550 mp, pe acoperișul unității Kosarom din Pașcani, județul Iași.

Generatorul fotovoltaic va produce 10.425 MWh în următorii 25 de ani, însemnând o reducere a costurilor cu energia electrică de aproximativ 2.1 milioane de euro. Investiția va fi amortizată în mai puțin de 4 ani.

Proiectul solar acoperă aproximativ 11% din necesarul de energie al companiei și presupune o reducere a amprentei emisiilor de carbon de 131 de tone și a deșeurilor radioactive cu 1,3 kg pe an.

„Sistemele fotovoltaice sunt soluția cea mai sigură și eficientă de a produce energie curată, pentru o perioadă lungă de timp, cu costuri minime de întreținere. În același timp, cei care investesc în energie verde primesc credite de carbon tokenizate pe platforma RED, aferente energiei regenerabile consumate”, spune Armand Domuta, General Manager Restart Energy

„Kosarom a fost încă de la început o companie care a arătat grijă pentru mediu și pentru politicile verzi. Urmărim creșterea gradului de conştientizarea a necesității de a proteja mediul în rândul colegilor noștri, cerem acest lucru în relaţiile contractuale cu partenerii şi ne propunem consolidarea unei culturi organizaţionale ecologiste. Pe de altă parte, această investiție în energie verde ne asigură o reducere consistentă a costurilor operaționale, având în vedere perioada de amortizare scurtă, de mai puțin de 4 ani”, declară Teodor Florentin Apostol, Director General Kosarom.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanțarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toți clienții finali.

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligațiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori București, având codul REO26.

În luna septembrie 2021, după 4 ani de dezvoltare, Restart Energy a lansat un alt proiect unic la nivel mondial, o platformă bazată pe tehnologie proprie de certificare pe blockchain atât a amprentei de carbon, cât și a dioxidului de carbon evitat a fi eliminat în atmosferă, precum și de tranzacționare directă între participanți a atributelor de mediu și a energiei regenerabile, www.redplatform.com.

De fiecare dată când cineva plantează un copac, curăță o plajă, consumă energie verde sau întreprinde orice demers de protejare a mediului, poate înscrie această acțiune pe platforma RED. După ce datele sunt validate în platformă, se calculează amprenta CO2 echivalentă și se eliberează credite de carbon tokenizate ce pot fi folosite pentru a cumpăra energie verde sau pentru a obține echivalentul în bani. În același timp, o companie poate obține credite de carbon sub formă de jetoane verzi pentru clienții lor, prin coduri QR unice imprimate pe produse sau chitanțe de cumpărare.

Despre Restart Energy

Restart Energy este un furnizor independent de energie electrică, cu capital mixt românesc-american, înființat în 2015 la Timișoara. Restart Energy are peste 40.000 de clienți persoane fizice și aproximativ 5.000 de clienți corporate. Compania are operațiuni în România și Serbia.

Despre Kosarom

Kosarom este prima firmă din industria alimentară din România privatizată în anul 1992, prin Programul Pilot de Privatizare al Guvernului. Kosarom îsi asigură materia primă din surse proprii pornind chiar de la nutreţurile pentru animale, conform principiului Safe feed – Safe food. Prin respectarea principiilor de excelenţă în calitate, compania a câştigat încrederea şi loialitatea partenerilor de afaceri şi a devenit unul din liderii importanţi pe piaţa producătorilor de carne şi preparate de carne din România.

Compania are în prezent 549 de angajați și a înregistrat o cifră de afaceri de 184.980.547 lei la finalul anului 2021.

 

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?